Mainos

Uudet identiteetit Koop Arposelle ja hänen äidilleen

Helmen kuukauden tähtivieraana on Koop Arponen, jolle joutuminen esitellyksi kuuluisana Härkänä tuli täydellisenä yllätyksenä. Koop on aina luullut olevansa Oinas. Saman syntymäpäivän poikansa kanssa jakavalle Koopin äidille yllätys oli ehkä vielä suurempi – hän on pitänyt itseään Oinaana jo puoli vuosisataa.

Astrologinen tähtimerkki määräytyy päivämäärän lisäksi syntymän kellonajan mukaan. Myös syntymän paikkakunnalla on merkitystä tarkan kartan laskemisessa. Jos olet sattunut syntymään kahden tähtimerkin ”rajalla”, sinun kannattaa tarkistaa oikea horoskooppimerkkisi laskurimme avulla.

Eri lehtien ja verkkopalveluiden horoskoopeissa saattavat rajapäivät vaihdella sen mukaan, onko astrologi vetänyt rajan siihen päivään, jonka aikana merkki vaihtuu vai siihen, jolloin kaikki vielä varmuudella ovat edellisen merkin aikana syntyneitä. Niinpä esimerkiksi Härän merkille tarjotaan aloituspäiväksi joko 19. tai 20.4. Sama tilanne on kaikkien horoskooppimerkkien kohdalla. Tarkista siis aina kellonajan perusteella oikea merkkisi, jos syntymäpäiväsi sattuu osumaan kahden merkin rajalle!

Yllätyslahja äidille

Merkki vaihtui Koopin syntymän aikaan yhden aikaan aamuyöllä. Hän ei siis olekaan tulinen Oinas, vaan sensuelli, juureva ja itsepäinen Härkä. Varmistaakseen asian Koop soitti saman tien äidilleen Amerikkaan ja kertoi tällekin yllättävän uutisen. Äidin reaktio oli positiivinen – Oinas-kuvaukset kun eivät koskaan olleetkaan tuntuneet tutuilta. Lupasin Koopille, että teen kartan lahjaksi hänen äidilleenkin – uusi identiteetti kun on syntymäpäivälahja, jota harva poika pystyy äidilleen tarjoamaan.

Koopin nouseva merkki on Rapu, ja se korostaa äidin ja kodin merkitystä. ”Ik hou van jou”, minä rakastan sinua, olikin Koopin luonteva lopetus puhelulleen äidin kanssa.

Vahvoja tunteita

Koop kertoi seurustelleensa Englannissa niin vakavasti, että ei olisi voinut villeimmissäkään kuvitelmissaan nähdä itseään esiintymislavalla tavoiteltuna poikamiehenä, vaan rakensi jo mielessään yhteistä tulevaisuutta tyttöystävänsä kanssa. Suhteen kariutuminen oli kova paikka – ja yksi niistä syistä, miksi Koop lähti Idols-kisaan mukaan. Elämä oli mennyt joka tapauksessa uusiksi, miksi ei sitten kerralla kaikki, oli Koopin ajatus kun hän lähti kokeilemaan onneaan synnyinmaan Idols-kisaan.

Sen tarinan jo tunnemme. Nyt pitää vain löytää vahvoille tunteille uusi kohde.

Rakkauden planeetta Venus onkin Koopilla Oinaassa, tuossa tulisessa merkissä jota hän aiemmin itse luuli aurinkomerkikseen. Niinpä ihastuminen on hänelle hyvin helppoa, jopa ensi silmäyksellä, mutta aito avautuminen syvälliselle rakkaudelle vaatiikin sitten jo vähän enemmän ponnisteluja. Koopin omakseen haluavan tytön täytyy ensin valloittaa varovainen Rapu nousumerkin kautta, vakuuttaa omistushaluinen Härkä aurinkomerkin kautta ja vielä tyydyttää idealistisen Jousimiehen älyllisen haasteen kaipaus tunteita tulkitsevan Kuu-merkin kautta.

Mutta sitten, kun kaikki tämä on saavutettu, Koop onkin juuri sitä miltä näyttää: jokaisen äidin unelmavävy ja jokaisen romantikon unelmakumppani, joka rakastaa täysillä, uskollisesti ja uhrautuvasti. Sensuelli Härkä osaa nauttia elämästä kaikilla aisteilla, ja Koopin kartalla Skorpioni-Pluton oppositio Aurinkoon tuo mukanaan vielä erityisen vahvan eroottisen latauksen. Tavoittelemisen arvoinen saalis on siis kyseessä, kenelle tahansa.

Koopin parisuhteen huone on Vesimiehessä, ja hänen kartallaan muita elementtejä enemmän kuin ilmaa, joten neuvoin pieni pilke silmäkulmassa Koopia katselemaan nyt erityisesti Vesimies-tyttöjä sillä silmällä. Sellaisen suhteen haasteeksi nousisi ilmamerkin vapauden kaipauksen ja maamerkin mustasukkaisen omistushalun yhteentörmäys, mutta olisipa ainakin jännitettä niin paljon omasta takaa, ettei tarvitsisi muualta sitä lähteä etsimään.

Lapsia Koop osaa kartan perusteella käsitellä niin hyvin, ettei isyys olisi mahdoton ajatus silloinkaan, vaikka lapsi ei olisikaan biologisesti oma…

Kymmenen menestyksen vuotta

Juuri nyt Koopin elämän kuitenkin täyttää uusi levy ja kaikenmerkkiset ihailijat. Syvällinen ja ikäistään vanhemman oloinen Koop hurmaa olemuksellaan niin äidit kuin tyttäretkin, ja nyt idolin on vastattava yleisönsä vaatimuksiin. Vaikka tähtikartta kertoo Koopin löytävän menestyksensä vaikeuksien ja kovan puurtamisen kautta ja onnenkin vasta sitten, kun maallinen maine lakkaa kiinnostamasta, on kartalla silti niin paljon elementtejä isojen joukkojen liikuttamiseen ja hurmaamiseen, että menestyksen voi hyvin odottaa jatkuvan vielä kauan.

Sitä paitsi Koop tarvitsee itsekin musiikkiaan pystyäkseen näyttämään ihailijoilleen, ja ehkä vielä vähän itselleenkin, mitä hän oikeasti ajattelee ja tuntee. Tämän miehen sielu kun on niin syvä, että pelkät sanat eivät riitä sitä ilmaisemaan.

Teksti: Merja Hirvisaari

Kuuntele Koop Arposen haastattelu Radio Novasta

Osta tai lataa Koop Arposen uusi albumi ”New Town” MTV3 Storesta!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.