Uudessa-Seelannissa väläytellään nelipäiväistä työviikkoa koronapandemiasta selviämiseen

Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern on ehdottanut, että maan kotimaan matkailu voitaisiin saada nousuun nelipäiväisellä työviikolla.

Uusi-Seelanti on yksi niistä maailman maista, jotka ovat selvinneet koronapandemioista melko vähillä tartunnoilla. Keskiviikkoon mennessä vajaan viiden miljoonan asukkaan maassa oli todettu yhteensä vain reilut 1 500 tartuntaa.

Viime viikolla maa alkoi avata muun muassa toimistoja, ravintoloita, kouluja ja liikkumista tiukkojen koronarajoitusten jälkeen. Iso osa maan taloudesta ja työpaikoista pyörii kuitenkin matkailun ja turismin ympärillä, eikä maata avata vielä ulkomaalaisille matkailijoille.

Maassa hyvin suosituksi noussut pääministeri Jacinda Ardern ehdotti aiemmin tällä viikolla Facebookissa pitämässään livelähetyksessä, että hänen mielestään hyvä tapa nostaa kotimaan matkailua ja sen kautta myös maan taloutta, olisivat lyhennetyt eli nelipäiväiset työviikot.

– Minulle suuri kysymys on, että kuinka rohkaisisimme paikallisia menemään ulos ja keräämään kokemuksia? Kun he menevät ulos ja vierailevat paikoissa, niin he eivät vain kävisi perheidensä ja ystäviensä luona, vaan vierailisivat mahtavissa paikoissa ja turistikohteissa, joita meillä on tarjolla, hän totesi.

Pääministeri huomauttaa, että viime kädessä lyhennetty työviikko on työantajien ja työntekijöiden välinen päätös, mutta pandemiasta on otettava oppia.

– Nelipäiväinen työviikko auttaisi varmasti turismia joka puolella maata, Ardern sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat