Uudessa Corvettessa on vain yksi ainoa osa vanhasta mallista – arvaatko, mikä se on?

Tässä on alle 60 000 dollarin Corvette C8 4:02
Tässä on alle 60 000 dollarin Corvette C8.

Chevroletin emoyhtiö General Motors yllätti koko automaailman esittelemällä viime viikolla kahdeksannen sukupolven keskimoottorisen Corvetten, jonka hinta tulee jäämään alle 60 000 dollariin. Hinta on onnistuttu puristamaan alas siitäkin huolimatta, että seitsemännen sukupolven mallista on hyödynnetty vain yhtä ainoaa osaa.

Corvette C8 on kaikin puolin uusi auto. Se on historian ensimmäinen keskimoottorinen "Vette" ja muistuttaa muotoilultaan enemmän italialaisia urheiluautoja kuin perinteikästä jenkkiraaseria.

Valmistaja ilmoitti, että uuden C8:n perusmallin saa omakseen alle 60 000 dollarilla. Ilmoitus oli yllättävä, sillä uutukaisen arveltiin maksavan jopa reilusti yli 100 000 dollaria.

Hintaa ei ole saatu alhaiseksi käyttämällä edellisen sukupolven Corvetten osia, sillä C7 ja C8 jakavat valmistajan mukaan ainoastaan yhden komponentin. Kyseessä on oven lukitussalpa. Varsinaiset kahvat ovat uudet, mutta oven sisällä oleva salpa on sama kuin tammikuussa 2013 esitellyssä C7:ssä.

Oletettavaa on kuitenkin, että esimerkiksi moottorissa on käytetty samoja komponentteja kuin edellismallissa, vaikka uusi 6,2-litrainen V8-pata onkin päivitettyä mallia. Chevrolet laskeneekin moottorin tässä tapauksessa yhdeksi osaksi.

Lue myös:

    Uusimmat