Uuden-Seelannin moskeija-ampuja myönsi yllättäen syyllisyytensä

Vuosi sitten Uudessa-Seelannissa tapahtui maan historian karmaisevin tragedia – tapahtumapaikka hukkui kukkalaitteisiin ja muistokirjoituksiin 0:47

Uuden-Seelannin tuhoisista moskeijaiskuista syytetty mies myönsi yllättäen torstaina syyllisyytensä kaikkiin rikoksiin, joista häntä syytetään, kertoo poliisi.

29-vuotias australialaismies on myöntänyt syyllistyneensä 51 murhaan, 40 murhan yritykseen ja terroristiseen tekoon osallistumiseen. Hän tunnusti videoyhteyden välityksellä vankilasta Aucklandista oikeuden istunnossa, joka oli pantu pikavauhtia pystyyn Christchurchissa.

Mielenmuutos oli täyskäännös, sillä aiemmin mies on kiistänyt kaikki syytteet. Moskeija-ampumisia koskevan oikeudenkäynnin oli määrä alkaa kesäkuun alussa.

Mies hyökkäsi viime vuoden maaliskuussa Christchurchissa kahteen moskeijaan perjantairukousten aikaan ja surmasi kymmeniä ihmisiä.

Ampuja on itse kuvaillut itseään valkoisen ylivallan kannattajaksi. Hän julkisti iskujen yhteydessä äärioikeistolaisen ja islaminvastaisen manifestin.

Lue myös:

    Uusimmat