Uuden Mersun käsinojasta löytyy avaruusajan kosketusohjain

Tietotekniikan sijoittamisessa autoon on ollut ongelmana, että ylimääräiset vempaimet saattavat viedä liikaa kuljettajan huomiota varsinaisesta ajamisesta.

Uudessa Mercedes-Benz 2015 S65 AMG -mallissa teknologia on pyritty integroimaan autoon astetta sulavammin, jotta kuljettajalla olisi vähemmän häiriötekijöitä.

Auton keskikonsolin käsinojan etuosaan on ympätty touchpad-tyyppinen ohjain, jonka avulla kuljettaja voi suorittaa tableteista ja älypuhelimista tuttuja kosketuskomentoja. Techhive.com-sivusto kertoo, että touchpad reagoi mm. sormilla tehtyihin scrollaus-eleisiin, pyyhkäisyihin ja kahdella sormella tehtyihin zoomauskomentoihin. Lisäksi ohjain tunnistaa myös sormilla piirretyt kirjaimet. Tämä mahdollistaa osoitteiden ja muun informaation syöttämisen nopeasti ilman, että kuljettajan täytyy siirtää katsettaan pois tiestä.

6,6 senttiä korkea ja 4,57 senttiä leveä touchpad tukee myös kosketusaistiin liittyvää haptista-teknologiaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kosketusalusta välittää käyttäjälle palautteeksi pieniä värähtelyjä.

Touchpad on yhteydessä kojelautaan kiinnitettyyn suureen informaationäyttöön. Kokonaisuus muistuttaa scifielokuvien avaruusalusten komentosiltoja.

Touchpadin lisäksi Mercedes-Benz S65 AMG sisältää myös paljon muuta kivaa, esimerkiksi turboahdetun kuusilitraisen V12 -moottorin, joka tuottaa 630 hevosvoimaa.

2015 S65 AMG:n lisäksi uusi touchpad on saatavilla Mercedes-Benzin 2014 S-sarjaan.

Lue myös:

    Uusimmat