Mercedeksen E-sarjan ohjaamo esillä CES-messuilla – "Autojen uusi aikakausi alkaa tästä"

Mercedes on tuonut Las Vegasissa järjestettäville CES-kuluttujaelektroniikkamessuille esille täysin uuden E-sarjalaisen ohjaamon.

Mercedes-Benz esittelee täysin uuden E-sarjalaisensa muutaman päivän päästä alkavassa Detroitin autonäyttelyssä. Valmistajan mukaan auto aloittaa uuden aikakauden autojen digitalisoinnissa ja verkottumisessa.

Uudesta E-sarjalaisesta löytyy parhaimmillaan kaksi isoa 12,3-tuumaista näyttöä, jotka ovat yhteisten karmien sisällä. Toinen näistä on auton mittaristolle ja toinen viihdejärjestelmien käyttöön. Mittaristonäytöllä olevia toimintoja ohjataan ratista löytyvillä kosketusnäppäimillä, joten käyttökokemus on viety lähemmäs älypuhelimien käyttöä. Näppäimet reagoivat pysty- ja vaakasuuntaisiin liikkeisin ja haluttu toiminto vahvistetaan painamalla näppäintä. Kuljettaja voi myös valita mittariston ulkonäön kolmesta vaihtoehdosta: Classic, Sport tai Progressive.

Viihdejärjestelmää ohjataan tutulla keskusohjaimella, jonka pariksi on tarjolla myös lisävarusteena kosketuslevy. Lisäksi järjestelmää voi ohjata puheohjauksella. Ilmastointia ja auton turvajärjestelmiä varten löytyvä edelleen perinteiset fyysiset painikkeet.

E-sarjalaisesta löytyy myös älypuhelimien langaton lataus Qi-standardia tukeville laitteille. Latausalusta löytyy auton keskikonsolin etuosasta. Kun puhelin asetetaan alustalle, se kytkeytyy osaksi auton järjestelmiä. E-sarjasta löytyy myös tuki Applen CarPlay-järjestelmään.

E-sarjalainen esitellään 11. tammikuuta alkavassa Detroitin autonäyttelyssä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja