Uuden lastensairaalan konsulttiyritys kiistää uutiset kosteusvaurioista: "Asiaa on liioiteltu"

Viime toukokuussa avatun uuden Lastensairaalan rakennusajan konsulttina toimineen Haahtela-rakennuttaminen Oy:n mukaan uutinen Lastensairaalan kosteusvaurioista on liioiteltu, koska kyse ei ole varsinaisista kosteusvaurioista.

Lastensairaalan hoito on maailmanluokkaa 7:00
Hoito uudessa lastensairaalassa on maailmanluokkaa. Katso video!

– Uudessa Lastensairaalassa ei ole tiedossa mitään erityisiä kosteusvaurioita tai kosteusongelmaa, Haahtela-rakennuttaminen Oy:n toimitusjohtaja Eero Kiljunen sanoo.

Yle uutisoi toissa päivänä, että uudessa lastensairaalassa on ilmennyt kosteusvaurioita kolmessa eri kerroksessa. Lastensairaalan toiminnallisen suunnittelun projektipäällikkö Pekka Lahdenne kertoi Ylelle, että tiloissa on ollut pieniä vesivahinkoja, jotka ovat syntyneet rakennusvirheiden vuoksi.

"Kolme pientä vesivuotoa"

– Rakennuksessa on käyttöönoton jälkeen tapahtunut kolme pientä vesivuotoa, joista kaksi on kuivatettu ja korjattu ja yksi on työn alla, jotta kosteusongelmaa ei synny, Kiljunen sanoo.

Kiljusen mukaan Lastensairaalassa tapahtuneiden vesivuotojen tapaisia vahinkoja sattuu valmistuvissa kohteissa, vaikka niin ei pitäisi tapahtua.

– On kuitenkin inhimillistä, että virheitä sattuu, hän sanoo.

– Kun rakennukseen asennetaan kymmeniä kilometrejä putkia ja tuhansia liitoksia, jossain niistä voi olla materiaalivika tai virheellinen asennus.

Virheet korjataan

Kiljunen sanoo, että kosteusvauriouutisoinnista huolimatta uusi Lastensairaala on hyvin rakennettu.

– Vahinkoja tapahtuu ja rakenteita kastuu myös käyttäjän toiminnan virheiden takia. Tärkeintä on, että virheet korjataan heti ja rakenteet kuivataan.

– Lastensairaalan hankkeen kokoon ja vaikeusasteeseen suhteutettuna käyttöönoton jälkeen esiin tulleiden virheiden määrä on todella vähäinen.

Haahtela-rakennuttaminen Oy on toiminut uuden Lastensairaalan rakennuttajakonsulttina ja huolehtinut rakennustöiden valvontatehtävistä.  

Lue myös:

    Uusimmat