Mainos

Uudellemaalle tulossa 3000 pakolaista – neuvottelut kuntien kanssa käynnissä

Neuvottelut siitä, mihin kuntiin pakolaiset kotoutetaan, ovat parhaillaan käynnissä.

Työ- ja elinkeinoministeriön arvion mukaan viime vuonna Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista noin 10 000 henkilöä saanee myönteisen oleskeluluvan, jolloin he tarvitsevat kuntapaikat.

Uudenmaan osuus tästä on 2819 henkilöä, kerrotaan Uudenmaan ELY-keskuksesta. Osalle kunnista pakolaisten vastaanottaminen uusi asia. Se on kaikille kunnille vapaaehtoista.

"Tähänastisten neuvotteluiden perusteella näyttää siltä, että kunnat tulevat osallistumaan laajasti vastaanottotyöhön. ELY-keskus on korostanut neuvotteluissa, että kun vastaanottavia kuntia on paljon, niin kotouttaminen tapahtuu hallitusti ja vastuu jakautuu," Uudenmaan ELY-keskuksen tiedotteessa kerrotaan.

Kunnilla on huhtikuun loppuun aikaa ilmoittaa päätöksestään.

– Kukaan ei ole vielä ilmoittanut kielteisestä päätöksestä. Toki sekin on mahdollista, toteaa maahanmuuttopäällikkä Jaana Suokonautio MTV Uutisille.

Laskelma pohjautuu alueen vastaanottokeskuksissa olevien turvapaikanhakijoiden määrään. Lisäksi kuntapaikkoja tarvitsevat Suomen kansainvälisten sopimusten perusteella vastaanotettaviksi jo aiemmin sovitut kiintiöpakolaiset, jotka vielä odottavat maahantuloa.

Ovatko turvapaikanhakijat turvallisuusuhka? Näin asiaa kommentoivat kansanedustajat Antti Kaikkonen (kesk.) ja Pekka Haavisto (vihr.):

4:05

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.