Uskomattoman helppo kikka: Sipsejä viidessä minuutissa!

Usein illalla iskee suolaisen nälkä, mutta päivällä ei ole kuitenkaan ostanut mitään herkkuja varastoon. Sipsejä on helppo tehdä myös kotona ja niiden tekemiseen ei tarvitse muuta kuin perunoita, suolaa, öljyä ja mikroaaltouunin.

Elokuvaa katsoessa tai muuten iltaa viettäessä saattaa tehdä mieli jotain suolaista. Kaupat tuntuvat olevan liian kaukana tai jostain muusta syystä ei jaksa lähteä ulos. Mikrossa voi kuitenkin valmistaa rapeita sipsejä nopeasti ja vaivattomasti.

Tee näin:

1. Pilko peruna ohuiksi lastuiksi joko veitsellä tai mandoliinilla.

2. Aseta ohuet perunalastut leivinpaperille. Muista levittää siivut niin, että ne eivät ole päällekkäin tai muuten toisiinsa kosketuksessa. Tämän jälkeen kannattaa voidella perunalastut öljyllä ja maustaa ne haluamalla tavalla. Maustamiseen voi käyttää suolan lisäksi esimerkiksi paprikamaustetta, viinietikkaa, parmesaanijuustoa ja valkosipulimaustetta.

3. Maustettuasi perunalastut haluamallasi tavalla, voit asettaa leivinpaperin suoraan mikroon ja paistaa niitä niin kauan kunnes lastut muuttuvat rapeiksi. Aluksi ajaksi voi asettaa viisi minuuttia, mutta lastuja kannattaa pitää silmällä, sillä mikrojen tehokkuus vaihtelee runsaasti.

Lähde: Chow

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja