Uskomaton tutkimustulos: Näin suklaa vaikuttaa vatsarasvaan

Suklaata paljon syövillä teineillä on vähemmän vatsarasvaa, väittää tuore eurooppalaistutkimus.

Taas se on todistettu: suklaan syönti ei välttämättä ole haitaksi! Tuoreen Granadan yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan nimittäin runsaasti suklaata syövillä teini-ikäisillä on vähemmän rasvaa vyötärön alueella. Tutkimukset perustuvat yhdeksästä Euroopan maasta kerättyihin, 1458 nuoren terveystietoihin.

Mikä yllättävintä, suklaan positiivinen vaikutus näyttäisi ilmenevän muista tekijöistä riippumatta. Ei siis ole väliä liikutko paljon, syötkö runsaasti vihanneksia tai hedelmiä tai vältätkö ruokavaliossasi tyydyttyneitä rasvahappoja. Suklaan syönnillä havaittiin olevan suora yhteys vyötärörasvan määrään.

– Tulokset olivat yhdenmukaisia, kun verrattiin esimerkiksi vyötärönympärystä, painoindeksiä tai tehtiin bioimpedanssimittaus. Tämä vahvistaa entisestään tutkimustuloksia. Vaikka suklaa sisältääkin sokeria ja rasvaa, on siinä myös paljon hyödyllisiä flavonoideja, joilla on antioksidanttisia vaikutuksia terveyteen, tutkija Magdalena Cuenca-Garcia raportoi.

Tutkimuksessa ei otettu kantaa siihen, millainen suklaa on terveydelle hyväksi. Tumman suklaan tiedetään kuitenkin sisältävät enemmän hyödyllisiä flavonoideja kuin vähemmän kaakaota sisältävän maitosuklaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja