Mainos

Uskomaton turvakameravideo: Yli 70 loukkaantui kun Indonesian pörssitalon lattia romahti

0:38

Yli 70 ihmistä on loukkaantunut Indonesian pääkaupungissa Jakartassa, kun maan pörssitalon pääaulan ylätason lattia romahti. Suurin osa loukkaantuneista on pörssissä vierailulla olleita opiskelijoita. Kukaan ei kuitenkaan kuollut romahduksessa.

90-luvulla rakennettu rakennus on korkea tornitalo, johon islamistitaistelijat iskivät autopommilla vuonna 2000. Viranomaisten mukaan romahdus ja aiempi isku eivät liity toisiinsa. Rakennus on kokonaisuudessaan määrätty tutkittavaksi.

"Yhtäkkiä lattia vain katosi"

Suuri osa loukkaantuneita oli yliopisto-opiskelijoita jotka olivat kävelemässä ylätasolla.

– Kuulin jyrisevän äänen, mutta se ei ollut räjähdys. Se kuulosti siltä kuin jotain putoaisi ja yhtäkkiä lattia vain katosi, kuvaili opiskelija Alfita, 20. Hän selvisi romahduksesta pelkillä ruhjeilla.

– Betonikimpaleet alkoivat putoilla, ilmaan levisi paljon pölyä. Vesiputket räjähtivät, kuvailee puolestaan rakennuksessa työskentelevä Megha Kapoor.

Tapahtumasta ilmestyi pian dramaattinen turvakameravideo, jossa näkyy kuinka lattia putoaa opiskelijoiden jalkojen alta muutamassa sekunnissa. Ainakin 30 ihmistä on joutunut sairaalahoitoon. Indonesian pörssi on ilmoittanut maksavansa heidän sairaalahoitonsa.

Rakennusturvallisuus heikoissa kantimissa

Indonesialainen pilvenpiirtäjä on toiminut pörssin toimitalona 90-luvulta lähtien. Se koostuu kahdesta tornikompleksista Jakartan pankkikortteleiden keskellä. Rakennuksessa toimii useita muitakin yrityksiä ja järjestöjä, joukossa mm. Maailmanpankin aluetoimisto.

Syyskuussa 2000 islamistit tekivät rakennukseen autopommi-iskun. Tällä kertaa pommia ei epäillä. Todennäköisempi syy on Indonesian hatara rakennusturvallisuus.

Esimerkiksi viime vuonna yli 50 ihmistä kuoli ilotulitetehtaan tulipalossa Jakartan laitamilla. Poliisitutkinnassa löydettiin lukuisia turvallisuuspuutteita.

Kaupankäynti Indonesian pörssissä keskeytettiin romahduksen vuoksi. Indonesian tlaousministeri Sri Mulyani Indrawati sanoo toivovansa, ettei romahdus vaikuta sijoittajaluottamukseen Indonesiassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.