Turistin video paljastaa: Miamissa romahtaneesta kerrostalosta vuoti vettä juuri ennen suuronnettomuutta

Turistin video paljastaa: Miamissa romahtaneesta kerrostalosta vuosi vettä ja putosi kivimurskaa vain minuutteja ennen onnettomuutta 0:46
Video saattaa auttaa selvittämään onnettomuuden syitä.

Miami Beachilla Yhdysvalloissa sijaitseva 12-kerroksinen tornitalo romahti asukkaiden nukkuessa viime viikon torstaina. Tuore video näyttää, miten Floridassa sortuneesta kerrostalosta vuosi vettä ja putosi kivisoraa vain muutama minuutti ennen romahdusta.

Videon kuvannut Adriana Sarmiento oli aviomiehensä kanssa lomalla ja majoittunut Miamissa tornitalon lähellä, kun kuuli kovaa ääntä.

Pariskunta lähti etsimään äänen lähdettä, ja kuvasi lopulta videon, joka näyttää, miten tornitalon parkkihallin katosta vuotaa suuria määriä vettä. Maassa näyttää lisäksi olevan pudonnutta kivimurskaa.

Video oli kuvattu vain minuutteja ennen rakennuksen kohtalokasta romahdusta. Onnettomuudessa tiedetään tällä hetkellä menehtyneen 16 ihmistä, ja yli 140 ihmistä on edelleen kateissa.

Pelastusryhmät tekevät Miamin pormestarin mukaan 12-tuntisia vuoroja, ja heidän terveydentilaansa tarkkaillaan kovan työurakan lomassa.

Avoimia kysymyksiä on liittynyt muun muassa siihen, miten rakennus romahti niin nopeasti ja rajusti. Asiantuntijat ovat selvittäneet mahdollisia rakenteissa olleita kriittisiä vikoja.


Lue myös:

    Uusimmat