Uskomaton korvike alkoholille: Ei aiheuta krapulaa eikä riippuvuutta

Englantilainen kohuprofessori uskoo keksineensä tavan valmistaa "terveellistä" alkoholinkorviketta, joka saa humalaan, mutta ei aiheuta krapulaa tai riippuvuutta.

Englantilaisprofessorin mukaan markkinoilla voi olla jo kahden vuoden päästä juoma, joka tarjoaa alkoholijuomien tuoman mielihyväntunteen ilman minkäänlaisia negatiivisia seuraamuksia. Uusi "terveysjuoma" ei siis aiheuttaisi lainkaan krapulaa tai riippuvuutta.

Professori Davit Nutt tunnetaan Daily Mailin mukaan parhaiten kohulausunnoistaan huumeiden käyttöön liittyen. Nutt möläytti muutama vuosi sitten lehdistölle, ettei ekstaasin, LSD:n ja kannabiksen käyttö ole vaarallisempaa kuin hevosella ratsastaminen. Kommenttien jälkeen professori erotettiin virastaan hallituksen päihdeneuvonantajana.

"Vastalääke selventää pään hetkessä"

Nyt professori Nutt kertoo löytäneensä yhdisteitä, jotka vaikuttavat aivoissa samalla lailla kuin alkoholin tuottama mielihyvä. Yhdisteet eivät kuitenkaan aktivoi alkoholin lailla niitä aivonosia, joissa syntyy aggressiota ja riippuvuutta. Professori uskookin, että baareissa voitaisiin myydä tulevaisuudessa kemikaalia sisältäviä juomia normaalien alkoholijuomien rinnalla.

– On myös olemassa vastalääke. Kun olet päihtynyt ja otat tämän toisen lääkkeen, olosi selkenee ja voit ajaa kotiin turvallisesti raittiina. Tiedän, että vastalääke toimii. Olin itse päihtyneenä viisi minuuttia, jonka jälkeen pidin normaalisti luennon, Nutt kommentoi BBC:n radiolähetyksessä.

Nutt vetosi radiolähetyksessä myös sijoittajiin, jotta saisi rahoituksen synteettisen alkoholin kehittämiselle.

– Mielestäni tämä olisi terveydellinen vallankumous, aivan kuten sähkötupakka tavalliselle tupakoinnille.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja