Uskomaton käänne! Myös Max Verstappen on kutsuttu tuomariston pakeille, epäillään käpälöineen Lewis Hamiltonin autoa – sosiaalisessa mediassa kiertää raskauttava videotodiste

Brasilian GP:n aika-ajoihin ja sprinttiin liittyen eletään jännittäviä hetkiä.

Jo perjantaina kerrottiin, että aika-ajojen parhaan kierrosajan tehnyt Lewis Hamilton on tuomariston tutkittavana. FIAn tekninen delegaatti oli  pannut merkille, että Hamiltonin takasiipi aukesi yli sallitun 85 millin.

Mercedeksen edustajien oli määrä tavata tuomaristo perjantaina illalla, mutta myöhemmin kerrottiin, että kuuleminen on siirretty lauantaille. Samalla päätös venyy lauantaille. Viivästys johtuu siitä, että tuomaristo odottaa lisätodisteita, jotka ovat saatavilla vasta aamulla.

FIAn tekninen delegaatti Jo Bauer määrättiin valvomaan Hamiltonin auton takasiiven irrotusta, ja takasiipi takavarikoitiin lauantain vastaisen yön ajaksi.

Jos Hamiltonin takasiipi todetaan sääntöjen vastaiseksi, häntä odottaa lauantain sprinttiin lähtö varikon portilta. Tämä johtuu siitä, että Mercedes joutuisi muuttamaan takasiipeään, ja sääntöjen mukaan tämä on aika-ajojen ja sprintin välissä kielletty.

Mutta se, todetaanko auto sääntöjen vastaiseksi, on kokonaan toinen asia.

Nimittäin myös aika-ajoissa toiseksi sijoittunut Max Verstappen on kutsuttu tuomariston pakeille lauantaiaamuksi.

Syynä on se, että Verstappenin epäillään rikkoneen sääntöpykälää, jonka mukaan autoja saa parc fermé -olosuhteissa säätää tai korjata vain tietyt, ennakkoon määritellyt ihmiset. Sosiaalisessa mediassa kiertää video, jota on mahdollista tulkita niin, että Verstappen koski aika-ajojen jälkeen Hamiltonin takasiipeen.

F1-toimittaja Chris Medland huomauttaa Twitterissä, että Hamilton-päätöksen viivästyminen saattaa hyvin kieliä siitä, että Mercedes yrittää vedota asiassa johonkin, mahdollisesti siihen, että takasiiven rakenne olisi muuttunut Verstappenin toiminnan seurauksena.

Medland alleviivaa, ettei hän missään tapauksessa syytä Verstappenin tehneen mitään tietoisesti.

– Mitä pidempään tämä jatkuu vaikuttamatta selvältä tapaukselta, uskon aidosti, että Mercedes kysyy, onko Verstappenin toiminta voinut muuttaa jotain. Tämä ei ole Maxiin kohdistuva syytös. Pohdin vain, onko hän epähuomiossa saanut aikaan epäilyksiä sellaisen päätöksen ylle, joka on yleensä hyvin selkeä, Medland tviittaa.

– Tämän olisi pitänyt olla selkeä päätös, mutta nyt se venyy yli yön, joten Mercedeksellä on selkeästi joitain argumentteja asiassa. Kun näin videon Maxista, ensimmäinen ajatukseni oli, että Mercedeksen argumentti liittyy siihen, vaikka Max ei tietenkään yrittänyt mitenkään peukaloida autoa.

– Ollakseni erittäin selkeä kaikille, jotka mahdollisesti ymmärtävät minut väärin: koko pointti tässä asiassa on se, että olen kuullut, että se video saattaa hyvin olla se, mihin Mercedes yrittää vedota. Ja kerron tämän kaikille niille, jotka kysyvät: "Miksi tässä kestää näin kauan? Kyseessä on selkeä hylkäys!"

Verstappen ja Red Bullin edustaja tapaavat tuomariston kello 14.30 Suomen aikaa. Hamiltonin ja Mercedeksen vuoro on kello 15.30.

Lue myös:

    Uusimmat