Uskomaton fakta: Suomessa elää yli 50 muurahaislajia

Kesällä moni on kummastellut muurahaisten suurta määrää. Eikä ihme, sillä Suomessa elää monen yllätykseksi 55 luonnonvaraista muurahaislajia.

Häälennoksi kutsuttua muurahaisten parveilua on voinut todistaa kesäkuukausina jo useamman kerran. Lentäviä muurahaisia on ollut paikoitellen mustanaan, kun mauriaiset ovat lähteneet pesistään pariutumislennoille sankoin joukoin.

Tarkkasilmäisimmät ovat voineet alkukesästä nähdä neulakekoja rakentavien kekomuurahaislajien parveilua. Juhannuksen aikaan on taas yleensä havupuiden sisällä elävien hevosmuurahaisten vuoro.

Suomen ympäristökeskuksen tutkija Pekka Punttila sanoo, että hevosmuurahaisten parveilu on näyttävä näky muurahaisten ison koon vuoksi. Loppukesästä katse kannattaa suunnata kohti taivasta.

– Puutarhoissa ja kaupunkien puistoissa yleiset siloviholaiset parveilevat usein korkeiden rakennusten yläpuolella, jolloin parveilun voi havaita lukuisista yhteen kokoontuneista linnuista, jotka napsivat muurahaisparvesta ravintoa, kertooPunttila.

Loppukesällä lentävät vielä monet viholaislajit ja syksymmällä on tuoksukeltiäislajien aika. Punttila kehottaa ilmiön todistajia nauttimaan näkemästään eikä suosittele muurahaisten karkottamista pihapiiristä torjunta-ainein.

Lue lisää:

MTV3 / Mari Mäkinen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja