Uskoisitko näiden kuorien sisältä löytyvän moderni BMW M3?

Haluaisitko omistaa vanhan klassikkoauton, mutta niiden haittapuolet eivät houkuttele? Siinä tapauksessa kannattaa lukea eteenpäin.

Cnet.com-verkkosivustu uutisoi hiljattain Venäläisen Bilenkin Classic Cars -yhtiön viimeisimmästä luomuksesta. Lähtökohtana valmistajalla on edellisen korimallin BMW M3 Coupé (E92), jonka tekniikan päälle on rakennettu täysin uusi kuori. Kattolinja on ainoa kohta, mistä voi päätellä sisällä olevan jotain muuta kuin 1960-luvun tekniikkaa.

Konepellin alta löytyy BMW:n 4,0-litrainen vapaasti hengittävä V8, joka tarjoaa vakiona yli 400 hevosvoimaa. Tätä suurempi yllätys kuitenkin piilee auton sisätiloissa, jota voi kuvailla tyrmääväksi. Retrotyyliä jäljitellään erittäin onnistuneesti runsaalla nahan, puun ja teräksen käytöllä. Lisäksi valmistaja täydentää sisätiloja asiakkaan maun mukaan esimerkiksi kultauksilla ja timanteilla.

Runsaista muutostöistä huolimatta kaikki BMW:n moderni tekniikka on säilynyt mukana. Kojelaudasta löytyy iDrive-multimediajärjestelmä ja kaikki muutkin modernin auton mukavuudet. Bilenkin on saanut modernin näyttämään retrolta täysin ainutlaatuisella tavalla.

Auto julkaistiin hiljattain järjestetyssä Dubain autonäyttelyssä, mistä löytynee myös sopivaa asiakaskuntaa kyseiselle autolle. Bilenkin laittaa 130 000 euron hintalapun muutostöille, mikä on toki iso nippu rahaa. Toisaalta verrattuna lähes tuplahintaan retro-Porscheja samalla periaatteella tekevään Singeriin, hinta ei vaikuta enää järin pahalta. Varsinkaan jostain näin houkuttelevasta kokonaisuudesta.

Kuvat: Bilenkin

Lue myös:

    Uusimmat