Usko tai älä: Chilin syönti voi pelastaa henkesi!

Hyviä uutisia chiliruokien ystäville! Tutkimuksen mukaan tulinen ruoka voi olla avain terveempään sydämeen.

Tutkijoiden mukaan chilien sisältämät kapsaisiinit voivat laskea sekä kohonnutta verenpainetta että korkeaa kolesterolia. Tutkijoiden mukaan chileissä piileekin suuri potentiaali sydänsairauksien hoidossa ja näin ollen myös kuolemien ennaltaehkäisyssä.

Hong Kongin yliopiston tekemän tutkimus keskittyi ninenomaan chilien sisältämiin kapsaisiineihin. Tutkijat eivät kuitenkaan suosittele, että kukaan ryhtyy korvaamaan lääkitystään chilillä tai syömään liian usein tulisia ruokia. Hyvä tasapaino on tutkijoiden mukaan kaiken A ja O.

Chilillä runsaasti terveyshyötyjä

Chiliä voisi kutsua luonnon omaksi ihmelääkkeeksi. Tästä terveellisestä hedelmästä löytyy apu niin laihdutukseen kuin tautien ennaltaehkäisyyn ja parantamiseen.

Chilipaprikat ovat vitamiinipitoisimpia hedelmiä maailmassa, niissä on runsaasti C- ja E-vitamiineja, sekä A-vitamiinin esiasteita ja B-vitamiinia. Chilillä on myös antioksidanttisia vaikutuksia.

Chili on mainio raaka-aine sekä flunssan ennaltaehkäisyssä että hoidossa, sillä se sisältää runsaasti C-vitamiinia. Chili saa immuunijärjestelmäsi toimimaan ja pistää taatusti myös aineenvaihduntasi liikkeelle, jolloin kaikki pöpöt poistuvat elimistöstä.

Lähteet: Daily Mail,

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja