Ainakin kolme kuollut ampumavälikohtauksessa Rotterdamissa – yksi uhreista 14-vuotias tyttö

Useita kuollut ampumavälikohtauksessa Rotterdamissa 0:23
Useita kuollut ampumavälikohtauksessa Rotterdamissa.

Ainakin kolme on kuollut ampumavälikohtauksessa Rotterdamissa, kertoo Alankomaiden poliisi. Tarkkaa uhrien määrää poliisi ei täsmentänyt.

Rotterdamin poliisi kertoo Twitterissä, että kolme ampumistapausta johti kuolemiin. Poliisi tiedotti yhden uhreista olevan 14-vuotias tyttö. Poliisi kertoo tiedottavansa asiasta lisää, kun tieto kuolemasta on välitetty omaisille.

Ensimmäinen ampumatapaus sattui asunnossa Delfshavenin kaupunginosassa ja seuraava luokkahuoneessa lääketieteellisessä Erasmus University Medical Centerissä. Toinen kuollut on 39-vuotias nainen ja toinen 42-vuotias opettaja. Aiemmin 14-vuotiaan tytön kerrottiin loukkaantuneen, mutta poliisi tiedotti myös hänen kuolleen. 

32-vuotias rotterdamilainen on pidätetty teoista epäiltynä ja muita epäiltyjä ei uskota olevan. Hän oli opiskelija Erasmus University Medical Centerissä. Viranomaiset kertovat, että teon motiivi on toistaiseksi epäselvä.

Nimettömänä hollantilaiselle RTL Nieuws -televisiokanavalle puhunut lääketieteen opiskelija sanoi hyökkääjän ampuneen ensin neljännessä kerroksessa useita laukauksia.

– Sitten Molotovin cocktail heitettiin opetuskeskukseen, opiskelija sanoi.

Tapahtumapaikalta otetuissa kuvissa näkyy, kuinka lääkintähenkilökuntaa ja potilaita virtasi ulos terveyskeskuksesta ja poliisi eteni sisälle. Paikalla oli myös poliisin helikoptereita.

Viranomaisten odotetaan järjestävän pian tiedotustilaisuus.

Juttua ja otiskkoa päivitetty 28.9. kello 21.36: Uhrilukua tarkennettu ja tietoja epäillystä täydennetty.

Lue myös:

    Uusimmat