Kolme kuollut ja useita haavoittunut hyökkäyksessä kurdien kulttuurikeskukseen Pariisissa – motiiviksi epäillään rasismia

Kolme ihmistä on kuollut ja useita ihmisiä haavoittunut ampumisessa Pariisissa. Poliisi on ottanut kiinni 69-vuotiaan ranskalaismiehen. 

Ranskalaislehti Le Monden ja uutistoimisto Reutersin mukaan kolme ihmistä kuoli ampumisessa saamiinsa vammoihin. Lisäksi kolme haavoittui, joista yksi on kriittisessä tilassa. Syyttäjän mukaan myös ampumisesta epäilty on haavoittunut ja sairaalassa. 

Ammuskelu tapahtui kurdien kulttuurikeskuksessa, Rue d'Enghien -kadulla, Pariisin 10. kaupunginosassa. Le Monde -lehden tietojen mukaan uhrit olivat kurdiaktivisteja.

Poliisi epäilee teosta 69-vuotiasta ranskalaismiestä. Uutistoimisto AFP:n poliisilähteiden mukaan mies on poliisille entuudesta tuttu. Hänen rikoshistoriastaan löytyy kaksi murhan yritystä, yksi vuodelta 2016 ja toinen viime vuoden joulukuulta. 

Syyttäjän mukaan ampujaksi epäilty pidätettiin vuosi sitten miekalla tehdystä hyökkäyksestä siirtolaisleirille Pariisissa, ja tekoa tutkitaan rasistisena rikoksena.

Viranomaiset kertovat selvittävänsä mahdollisen rasistisen ulottuvuuden myös tämänpäiväsen teon motiivina. Poliisi tutkii tekoa murhana, tahallisena henkirikoksena ja törkeänä väkivaltana.

– Kohteena olivat kurdit, kommentoi Reutersille taiteilija Juan-Golan Eliberg, joka työskentelee kurdikeskuksessa.

Ainakin kaksi ihmistä kuollut ammuskelussa Pariisissa 0:57
Katso video: Tältä näytti Pariisissa ammuskelun jälkeen. 

Paikallinen, nimettömänä pysyttelevä asukas kertoi Le Mondelle kuullensa ensin neljä räjähdystä säännöllisin väliajoin puolenpäivän aikaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin hän kuuli kahdesta kolmeen laukausta lisää. 

– Kun lähdin asunnostani, ohitin kurdikulttuurikeskuksen. Näin kaksi ruumista makaamassa maassa portaiden yläpäässä, asukas kertoo. 

Juttua muokattu 23.12.2022 kello 18.15: Juttua täydennetty uusilla tiedoilla kauttaaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat