Yli kymmenen ihmistä jäänyt lumivyöryn alle Sveitsissä: ainakin neljä loukkaantunut, yksi heistä hengenvaarassa – satoja ihmisiä mukana pelastustöissä

Ihmisiä jäänyt lumivyöryn alle Sveitsissä 0:09
Yli kymmenen ihmisen epäillään jääneen lumivyöryn alle.

Poliisi kertoo tviitissään, että pelastuspartiot ovat paikalla. Lumivyöry tapahtui tänään iltapäivällä.

Paikallisen Le Temps -lehden mukaan 10-12 henkilöä hautautui lumeen. Määrä saattaa vielä kasvaa.

Paikallinen poliisi piti tiedotustilaisuuden, jonka mukaan pelastajat saapuivat onnettomuuspaikalle nopeasti. Ainakin neljä ihmistä on loukkaantunut. Yksi heistä on loukkaantunut vakavasti ja on hengenvaarassa.

– Silminnäkijöiden mukaan lumen alla on mahdollisesti lisää uhreja, jonka vuoksi olemme järjestäneet laajat etsinnät, kertoo paikallinen poliisipäällikkö Christian Varone.

Vielä ei tiedetä mahdollisista kuolonuhreista.

Etsintätöissä on mukana kahdeksan helikopteria ja yli 240 pelastustyöntekijää.

Alueen lämpötilan nousu on viime päivinä sulattanut merkittävästi hiihtokeskuksen lumihankia. Tällä hetkellä myös useissa Euroopan kouluissa vietetään talvilomaa, jonka vuoksi hiihtokeskus oli normaalia vilkkaampi, kertoo CBS News.

Lumivyöry tapahtui merkityllä rinteellä

Plaine-Morten hiihtokeskus sijaitsee Crans-Montanan alueella noin kolmen kilometrin korkeudella. Crans-Montanan nettisivulla lumivyöryn riski oli arvioitu toiseksi alimmalle eli kakkostasolle viisiportaisella asteikolla.

Tämän päivän lumivyöry on siinä mielessä harvinainen, että se tapahtui merkityllä rinteellä. Valtaosa tuhoisista lumivyöryistä Alpeilla tapahtuu merkittyjen rinteiden ulkopuolella.


Päivitetty 19.2.2019 klo 20.37. Juttua täydennetty.

Lue myös:

    Uusimmat