Toivo eloonjääneistä hiipuu – harvinainen lumivyöry merkityllä rinteellä hautasi alleen useita ihmisiä sveitsiläisessä hiihtokeskuksessa

Ihmisiä jäänyt lumivyöryn alle Sveitsissä 0:09

Sveitsin Alpeilla useita ihmisiä jäi lumivyöryn alle tiistaina. Pelastustöissä oli apuna etsintöihin erikoistuneita koiria ja helikoptereita. Iltaan mennessä toiveet eloonjääneistä alkoivat kuitenkin hiipua.

Virallista vahvistusta kuolonuhreista ei kuitenkaan tullut.

Lumivyöry sattui iltapäivällä Plaine-Morten hiihtokeskuksessa, joka sijaitsee Crans-Montanan alueella Sveitsin lounaisosassa. Laskettelijat olivat merkityllä rinteellä, joten heillä tuskin oli mukanaan etsintöjä helpottavia tunnistimia.

Paikallinen Le Nouvelliste -lehti kertoo pelastajien sanoneen, että lumi vyöryalueella on tiivistä ja paksuudeltaan yli kaksi metriä. Lumen alle jäi lehden saamien tietojen mukaan 10–12 ihmistä.

Suomen ulkoministeriö seuraa tilannetta

Tiistain lumivyöry oli siinä mielessä harvinainen, että se tapahtui merkityllä rinteellä. Valtaosa tuhoisista lumivyöryistä Alpeilla tapahtuu merkittyjen rinteiden ulkopuolella.

Suomen ulkoministeriö kertoo Twitterissä, että Suomen suurlähetystö Bernissä seuraa tilannetta. Sveitsin poliisin numero omaisten tiedusteluja varten on +41848112117.

Lue myös:

    Uusimmat