Usain Bolt hämmentyi Karsten Warholmin valmentajan metodeista – "Mitä v***a!?"

3:51
Katso videolta Karsten Warholmin juoksema maailmanennätys Tokion olympialaisista.

Kahdeksankertainen pikajuoksun olympiavoittaja Usain Bolt uskoo, että Karsten Warholmin yhteistyö valmentaja Leif Olav Alnesin kanssa varmistaa menestyksen jatkumisen. Jotkut Alnesin metodeista saavat kuitenkin Boltin pyörittelemään päätään ja repeämään nauruun. Kaksikko antoi NRK:lle yhteishaastattelun.

25-vuotias Warholm juoksi kesällä Tokion olympialaisissa 400 metrin aitojen kultaa uudella maailmanennätysajalla 45,94. Boltilla on hallussaan 100 ja 200 metrin maailmanennätykset. Kaksikko puhui täydellisen kisan saavuttamisesta.

– Sillä ei ole väliä, kuinka hyvin tai nopeasti juokset, se ei ole koskaan täydellinen kisa. Kun ajattelen tarkemmin, en ole koskaan juossut täydellistä kisaa, Bolt totesi. 

– Tiedätkö, mitä Leif sanoi minulle päivää finaalin jälkeen. Olen todella onnellinen olympialaisten jälkeen, heräsin ja sitten hän sanoi: Seuraava juttu, 44, Warholm kertoi.

Warholm paransi maailmanennätystään 46,70:sta 45,94:een. Bolt pyöritteli päätään Warholmin kertomukselle.

– Mitä v****a?! Nautitaan sekunnin verran! Sellaisia valmentajat kuitenkin ovat. He aina haluavat meidän tekevän jotain parempa ja suurempaa, siksi en ole juossut täydellistä kisaa. Lähimpänä sitä oli Pekingin 200 metrin kilpailu. Se oli raskas ja tuntui siltä, että juoksin kovaa, Bolt sanoi. 

Warholm nostaa esille Tokion hirmujuoksun, joka oli hänen mielestään lähimpänä täydellistä kisaa. Valmentaja Alnes sanoi sen olleen myös lähellä täydellistä. Bolt vaikuttui myös Warholmin harjoittelusta "loma-aikana". 

– Se osoittaa omistautumista, koska minun ei tarvinnut tehdä niin. Lopetin harjoittelun arvokisojen jälkeen. Matkustelin, menin lomalle ja tein kaikkea, mitä halusin. Minulla oli kuukausi vapaata ja käytin sen,  Bolt totesi. 

Warholm kertoo tietävänsä, että olisi hävinnyt Rai Benjaminille ja Alison dos Santosille olympiafinaalissa, jos hän olisi antanut itselleen kuukauden vapaata rantabaarissa.

– Jos näen baarin ja ystäväni ovat siellä, niin haluan mennä sisään. Minulla on kuitenkin Leif istumalla olkapäälläni sanomassa, että älä tee sitä. Hän vie minua oikeaan suuntaan. Sitä tarvitsee nuorena urheilijana, Warholm sanoo. 

Bolt uskoo, että Warholmin ja Alnesin yhteistyö on kriittistä norjalaisjuoksijan menestyksen kannalta. Jamaikalainen koki samoja asioita oman valmentajansa Glen Millsin kanssa. 

– Se on hyvä, kun sinulla on valmentaja, joka voi myös olla ystäväsi tai isähahmo. Minulla oli sellaista valmentajani kanssa. Nauroimme, keskustelimme ja opimme ymmärtämään toisiamme, 35-vuotias Bolt sanoo.

Bolt repeää nauruun ja pyörittelee päätään Warholmin paljastaessa, että hänen valmentajansa soittaa hänelle joka ilta puhuakseen tämän uneen.

– Valmentajani oli aamuihminen. Hän oli sängyssä yhdeltätoista, joten minulla ei ollut sitä ongelmaa. Hän olisi soittanut minulle aamukuudelta herättääkseni minut, Bolt kertoo. 

Warholm ihmetteli, että heräsikö Bolt tosiaan niin aikaisin.

– Ei! Sanoin jos hän olisi soittanut, silloin olisi käynyt niin, Bolt vastasi.

Pääkuvan videolla Karsten Warholmin juoksema hirmuinen maailmanennätys Tokion olympialaisista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja