Mainos

USA tulitti italialaisia Irakissa

Irakissa vapautettu ja yhdysvaltalaisten tulituksessa haavoittunut italialaistoimittaja on saapunut Roomaan, missä häntä oli vastassa pääministeri Silvio Berlusconi.

Valkoinen talo on esittänyt pahoittelunsa Irakissa eilen sattuneesta välikohtauksesta, jossa italialainen agentti kuoli ja juuri vapautettu naistoimittaja haavoittui. Yhdysvaltain mukaan tapaus tutkitaan perusteellisesti yhteistyössä Italian kanssa.

Yhdysvaltain asevoimien mukaan Bagdadissa tarkastuspisteellä olleet amerikkalaiset sotilaat olivat yrittäneet varoittaa toimittajaa kuljettanutta autoa. Koska kuljettaja ei kuitenkaan pysähtynyt merkeistä ja varoituslaukauksista, sotilaat avasivat tulen kohti ajoneuvon moottoria.

Kuukauden siepattuna ollut toimittaja Giuliana Sgrena haavoittui tulituksessa. Sgrenan, 57, vapautuksessa avustanut Italian tiedustelupalvelun agentti sai surmansa amerikkalaisten luodeista. Toinen agentti ilmeisesti haavoittui.

Italian pääministeri Silvio Berlusconi kertoo kutsuneensa Yhdysvaltain Rooman-lähettilään tapauksen vuoksi puhutteluun.

Sgrenan työantajan Il Manifesto -lehden päätoimittajan Gabriele Polon mukaan mukaan amerikkalaiset avasivat tulen italialaisten ajoneuvosaattuetta kohti, kun se oli matkalla Bagdadin lentokentälle. Sgrena haavoittui olkapäähän.

Sgrena siepattiin 4. helmikuuta, kun hän oli haastattelemassa ihmisiä kadulla lähellä Bagdadin yliopistoa. Vajaat kaksi viikkoa myöhemmin sieppaajat julkistivat videonauhoituksen, jossa Sgrena vetosi henkensä puolesta ja kehotti Yhdysvaltain johtamia joukkoa vetäytymään Irakista.

Italia on ollut Yhdysvaltain tärkeimpiä liittolaisia Irakissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 05.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.