Mainos

USA: Senaatissa ainakin 31 pernaruttotapausta

Senaattori Tom Daschlen henkilökunnasta ainakin 31 on altistunut pernaruttobakteerille ja heitä hoidetaan antibiooteilla. Senaattorin toimistoon maanantaina saapunut pernaruttoa sisältävä kirje sisälsi erittäin voimakasta taudinaiheuttajaa.

Asiantuntijoiden mukaan kirjeessä oleva aine oli harvinaisen pitkälle jalostetussa muodossa, ja se olisi levinnyt helposti hengitysilman mukana keuhkoihin.

Nimettömänä pysytelleiden asiantuntijoiden mukaan vain muutama tutkija maailmassa pystyy valmistamaan näin puhdasta pernaruttoa.

Tutkijat ovat kuitenkin ymmällään, sillä New Yorkissa NBC-televisioyhtiöön lähetty kirje näyttää kirjekuoren mukaan olevan samalta lähettäjältä, mutta kirjeen sisältämä jauhe oli huomattavasti karkeatekoisempaa.

Osa senaatin rakennuksesta suljettiinkin eilen, sillä ilmanvaihtokanavat haluttiin tutkia tautia aiheuttavien itiöiden varalta.

Uudet rokotukset harkinnassa

Kotimaan turvallisuudesta vastaavan viraston johtaja Tom Ridgen mukaan Yhdysvallat hankkii lisää pernaruttoon tehoavia antibiootteja sekä isorokkorokotetta.

Hallinto pohtii myös sitä mahdollisuutta, että lapsia ryhdyttäisiin jälleen rokottamaan isorokon varalta.

Yksi henkilö Floridassa on kuollut keuhkojen kautta välittyvään pernaruttoon ja yksi hänen työtovereistaan on sairastunut samaan tautiin.
New Yorkissa ihon kautta leviävään tautiin on sairastunut yksi NBC-yhtiön työntekijä ja ABC-televisioyhtiön työntekijän 7 kuukauden ikäinen poika. Kummankin uskotaan toipuvan.

Tutkijat testaavat yhä postitoimipaikkoja sekä suurimpien mediayhtiöiden tiloja pernaruton varalta.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 17.10.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.