Mainos

USA:n välivaaleissa verinen taisto: Selkävaivainen Francine pelkää republikaanien voittoa – "He yrittävät sulkea kroonisesti sairaat terveydenhuollon ulkopuolelle"

1:48

Demokraattien uskotaan voittavan edustajainhuoneen enemmistön ensi kuussa järjestettävissä välivaaleissa Yhdysvalloissa. Arvostetun FiveThirtyEight -sivuston mittauksessa republikaanien odotetaan kuitenkin säilyttävän enemmistön senaatissa.

Vaalikampanjoinnissa republikaanien etuna on Yhdysvaltain vahva talous ja presidentti Trumpin tyytyväiset kannattajat. Tärkein asia äänestäjille ovat terveydenhuoltokysymykset, missä demokraattien katsotaan olevan vahvoilla.

Eläkepäivistä nauttivaa republikaania Don Schmitziä eivät huolet paina. Talous porskuttaa ja sijoitukset kiiltävät silmissä puhtaana konepeltinä.

– Elämä hymyilee. Eläkeläisen shekki tulee postissa joka kuukausi, tarvitsen sitä tai en. Tärkeintä on, että republikaanit pitävät enemmistön kummassakin kamarissa. Jos demokraatit voittavat, mitään ei saada aikaiseksi seuraavan parin vuoden aikana, sanoo Schmitz MTV Uutisille Pennsylvaniassa.

Tavoitteena pelastaa terveydenhuolto

Pennsylvanian osavaltio varmisti Trumpin voittokulun presidentinvaaleissa, nyt se voi helpottaa demokraattien ahdinkoa. Demokraattien kampanjoissa luvataan pelastaa maan terveydenhuoltojärjestelmä, jota republikaanit ovat olleet heikentämässä.

Löytöeläimiä hoitava Francine Lake on huolissaan kaikista sairaimpien kohtalosta. Kroonisesta kivusta itse kärsivä Lake uskoo Trumpin ja republikaanien vievän heikoimmilta kohtuuhintaisen terveydenhuollon. Lake aikoo äänestää demokraatteja.

– Elän jatkuvan kivun kanssa. Minulta on leikattu niskanikama kolme kertaa. Alaselkäni on pilalla. Olemme hylättyjä. He yrittävät sulkea meidät kroonisesti sairaat terveydenhuollon ulkopuolelle. Se on järjetöntä, Lake sanoo.

Välivaalit pidetään kuudes marraskuuta. Pelissä ovat edustajainhuoneen reilu neljäsataa paikkaa ja kolmannes senaatista.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja