Venäjän ulkoministeri vierailee Washingtonissa – presidentti Trump osallistuu ulkoministerien tapaamiseen

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump osallistuu ulkoministeri Mike Pompeon ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin tapaamiseen tänään tiistaina, Valkoinen talo ilmoittaa.

Kolmikko keskustelee kahdenvälisten suhteiden tilasta, Trumpin hallinnon virkamies kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Ainakin Syyrian, Iranin ja Pohjois-Korean tilanteen odotetaan nousevan keskusteluissa esille. Lisäksi Pompeo ja Trump ottanevat Lavrovin kanssa puheeksi Ukrainan.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö vahvisti sunnuntaina, että Lavrov tulee vierailulle Washingtoniin.

Hän oli edellisen kerran pääkaupungissa tapaamassa Trumpia toukokuussa 2017. Tapaamisesta nousi kohu, sillä Trumpin kerrottiin paljastaneen tapaamisessa Lavroville ja Venäjän suurlähettiläälle huippusalaisia tietoja.

Washington Post uutisoi tuolloin, että Trump kertoi venäläisille asioita, jotka Yhdysvallat oli pitänyt salassa jopa läheisiltä liittolaisiltaan ja useimmilta Yhdysvaltojen omassa hallinnossa työskenteleviltä.

Kyse oli Isisiin liittyvistä tiedoista, jotka oli saatu osana tiedonvaihtoyhteistyötä Isisin sisäpiiriä tuntevan liittolaisen kanssa. Tiedot hankkinut taho ei ollut antanut lupaa jakaa niitä muiden kanssa.

Valkoinen talo kiisti syytökset, mutta Trump väitti myöhemmin, että hänellä oli täysi oikeus jakaa terrorismiin ja lentoturvallisuuteen liittyviä faktoja.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja