USA:n tartuntatautiasiantuntija Fauci: "Koronavirus on pahin painajaiseni"

Tarttuuko virus lemmikkeihin? Ovatko astmaatikot vaarassa? Vastaamme nyt MTV Uutisten lukijoiden koronaviruskysymyksiin 9:34
Tarttuuko virus lemmikkeihin? Ovatko astmaatikot vaarassa? Vastasimme MTV Uutisten lukijoiden koronaviruskysymyksiin.

Fauci pitää koronavirusta pahempana kuin ebolaa tai hiv:tä.

Yhdysvaltojen johtava tartuntatautiasiantuntija Antonio Fauci kutsui koronavirusta pahimmaksi painajaisekseen puhuessaan kansainvälisessä konferenssissa tiistaina. Fauci sanoi pitävänsä koronavirusta pahempana kuin ebolaa tai hiv:tä.

– Ebola oli pelottava, mutta se ei koskaan ole levinnyt helposti, Fauci sanoi CNN:n mukaan.

Hiv:n vaarallisuudesta Fauci sanoi, että siihen sairastumisen uhka riippuu siitä, kuka olet, missä olet ja elät.

Koronaviruksessa yhdistyvät useat tartuntataudin ominaisuudet

Fauci sanoi, että aiemmin, kun häntä on pyydetty kuvailemaan pahinta pelkäämäänsä sairautta, hän on kuvaillut sitä usein jonkinlaiseksi hengitystieinfektioksi, joka siirtyisi todennäköisesti eläimistä ihmisiin ja sen tarttumisaste olisi korkea.

Faucin mukaan aiemmin on ollut joitain sairauksia, joilla on ollut jokin mainituista ominaisuuksista, mutta koronaviruksessa on ne kaikki yhdistettyinä.

– Nyt meillä on jotain, joka on pahin painajaiseni. Neljässä kuukaudessa se on tuhonnut maailman, Fauci sanoi.

Johns Hopkins yliopiston sivujen mukaan yli 7,2 miljoonaa ihmistä on saanut koronavirustartunnan ympäri maailman ja 411 000 ihmistä on kuollut koronavirukseen liittyen.

– Koronavirus on levinnyt odottamattoman nopeasti ympäri maailman, eikä se ole ohi vielä, Fauci jatkoi.

Fauci muistutti, ettei vieläkään ole täysin selvää, miten koronaviruksesta toivutaan ja mitä pitkäaikaisvaikutuksia sairastuneille saattaa tulla. Hän lisäsi myös, että maailmalla tarvitaan "miljardeja ja miljardeja" rokoteannoksia koronavirusta vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat