Mainos

USA:n senaatti puolsi murskaluvuin esitystä Venäjä-pakotteista

Yhdysvaltain senaatti äänesti keskiviikkona murskaluvuin esityksestä, joka estäisi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia yksipuolisesti helpottamasta Venäjälle asetettuja pakotteita. Esitys hyväksyttiin luvuin 97–2. 

Ehdotus on osa lakipakettia, joka vaatii vielä lopullisen hyväksynnän sekä senaatilta että edustajainhuoneelta. Jos ehdotus saa lopullisen hyväksynnän tarkoittaa se, että Trump tarvitsee kongressin hyväksynnän, jos hän haluaa helpottaa Venäjän pakotteita tai lopettaa ne kokonaan.

Esitys mahdollistaisi myös jo asetettujen pakotteiden toimeenpanon 

Senaatin hyväksymä esitys mahdollistaisi lisäksi Trumpin edeltäjän presidentti Barack Obaman asettamien Venäjä-pakotteiden toimeenpanon. Pakotteet kohdistuisivat Venäjän energiateollisuuteen.

Lain myötä uusia seuraamuksia tulisi myös korruptoituneille venäläistoimijoille ja niille, jotka osallistuvat vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin. Sanktioita voisi tulla lisäksi venäläisille, jotka toimittavat aseita Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallinnolle ja niille, jotka osallistuvat hallituksen puolesta kyberhyökkäyksiin. 

Monet muut maat ovat asettaneet Venäjälle pakotteitta maan toimien takia Ukrainassa ja Krimin niemimaalla. Myös vastaavat pakotteet kuuluvat Yhdysvalloissa suunnitteilla olevaan lakipakettiin.

– Liian pitkään viesti (Venäjän presidentti) Vladimir Putinille ja Venäjälle on ollut, että Venäjä voi loukata sen naapureita ja uhata Yhdysvaltojen liittolaisia kyberhyökkäyksillä ja puuttumalla vaaleihin ilman seuraamuksia, kommentoi asiaa yhdysvaltalaissenaattori John McCain, joka suhtautuu Putiniin hyvin kriittisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.