Mainos

USA:n Pencen terveiset Trumpilta Baltiaan: Olemme kanssanne ja puolellanne

4:56

Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence on vakuuttanut Yhdysvaltain liittolaisuutta tavattuaan Viron presidentin Kersti Kaljulaidin Tallinnassa.

Pence kertoi presidentti Donald Trumpin terveiset Baltialle aamulla kuvaustilaisuuden yhteydessä.

– Presidentti Trump on pyytänyt minua tuomaan yksinkertaisen viestin: Olemme kanssanne ja seisomme rinnallanne, teidän vapautenne puolesta ja oman vapautemme, sanoi Pence Tallinnassa.

Pence ja Baltian maiden presidentit pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden aamupäivällä Tallinnassa. Sen odotetaan alkavan kello 11.

Jo ennakkoon arvioitiin, että Pence voisi Viron-vierailunsa aikana vakuutella Baltian maiden presidenteille, että Yhdysvallat pitää kiinni sitoumuksistaan puolustaa Nato-liittolaisiaan.

Baltiassa on herännyt presidentti Trumpin kaudella huolta siitä, pitääkö Yhdysvallat varmasti kiinni velvoitteesta puolustaa Nato-liittolaisiaan.

Jo kesän mittaan Trump on yrittänyt vakuutella eurooppalaisia kumppaneita siitä, että Yhdysvallat on Naton viidennen artiklan ja turvatakuiden takana.

Vierailut kolmessa maassa

Yhdysvaltain varapresidentti Pence saapui Tallinnaan sunnuntaina iltapäivällä. Kaksipäiväinen Viron-vierailu on osa Pencen kolmen maan kierrosta Euroopan alueella.

Pence ja Baltian presidentit vierailevat vielä myöhemmin päivällä Viron puolustusvoimien pääesikunnassa. Pencen odotetaan poistuvan Virosta iltapäivällä.

Viron jälkeen vierailukohteita ovat kesäkuun alkupuolella Naton jäsenenä aloittanut Montenegro sekä Nato-jäsenyyttä edelleen tavoitteleva Georgia.

Virosta, Liettuasta ja Latviasta tuli EU:n ja sotilasliitto Naton jäseniä vuonna 2004. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.