Mainos

USA:n kouluampujan väitetään ennakoineen tekoa netissä

Yhdysvalloissa koulussa ampuneen miehen epäillään viitanneen tekoihinsa nettikirjoittelussa.

Ampujaksi on nimetty 26-vuotias Chris Harper Mercer.

MTV:n kirjeenvaihtaja Mari Karppinen New Yorkista kertoo, että tekijän väitetään puhuneen teostaan sosiaalisessa mediassa ennen tapahtumia.

- FBI:n profiloija kertoi, että jos väite pitää paikkansa ja satoja ellei tuhansia ihmisiä on tiennyt etukäteen, mutta ei tehnyt mitään, kasvaa tästä vieläkin karmeampi tapaus, sanoo Karppinen.

Viranomaisten mukaan ampumisessa kuoli 10 ihmistä ja ainakin seitsemän haavoittui, osa vakavasti.

CNN:n mukaan poliisit tutkivat mahdollisuutta, että tekijä olisi ennakoinut tekoa blogissa. Poliisi on selvittänyt, että eräs blogi, jossa on kirjoitettu ampumisista, on yhteydessä Mercerin sähköpostiosoitteeseen.

Blogeista kaksi viittaa äskettäisiin ampumisiin Yhdysvalloissa. Toinen on tapaus, jossa mies ampui kaksi toimittajaa suorassa lähetyksessä Virginiassa – toinen tapaus on elokuulta, jolloin poliisi ammuttiin Teksasissa.

Blogin kirjoittaja sanoo huomanneensa, että ampujasta tulee yhtäkkiä kuuluisa.

– Näitä ihmisiä ei kukaan tunne, mutta kun he vuodattavat hieman verta, koko maailma saa tietää heistä. Hänen kasvonsa näkyvät kaikilla ruuduilla ja hänen nimensä on kaikkien huulilla. Näyttää siltä, että mitä enemmän ihmisiä joku tappaa, sitä enemmän hän saa julkisuutta.

– Ja täytyy sanoa vielä, että kuka tahansa, joka on tuntenut tämän henkilön, on voinut nähdä etukäteen mitä on tulossa. Tällä ihmisellä ei ole ollut jäljellä mitään syytä miksi elää, ja heille ei jää muuta kuin hyökätä sen yhteiskunnan kimppuun, joka on hylännyt hänet, lukee blogissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.