Yhdysvalloissa Virginia Beachin kaupungissa 12 ihmistä on kuollut ampumisessa

Virginian ammuskelussa kuoli ainakin 12 0:33

Yhdysvalloissa Virginia Beachin kaupungissa 12 ihmistä on kuollut ampumisessa, poliisi kertoo. Myös epäilty ampuja on kuollut.

Aiemmin kerrottiin, että kuolleita olisi 11, mutta yksi haavoittuneista kuoli myöhemmin matkalla sairaalaan.

Ampuminen tapahtui perjantaina iltapäivällä neljältä paikallista aikaa hallintorakennuskompleksissa. Poliisin mukaan haavoittuneita on useita. Yksi haavoittuneista on poliisi, jonka henki säilyi luotiliivin ansioista.

Poliisipäällikkö James Cerveran mukaan epäilty ampuja tuli yhteen rakennukseen ja alkoi välittömästi ampua ihmisiä umpimähkään.

Poliisin mukaan epäilty ampuja on pitkäaikainen kaupungin työntekijä. Poliisin tviitin mukaan epäilty ampuja toimi yksin.

Cervera kuvailee ampumista kamalaksi tapahtumaksi, josta kukaan ei haluaisi olla puhumassa. Hän lisäsi, että ampuminen muuttaa monien ihmisten elämän.

Kaupungin pormestari Robert Dyer kuvailee, että päivä oli kamalin Virginia Beachin historiassa.

Epäillyn ampujan ja uhrien henkilöllisyyttä ei ole julkaistu.

"En vain ymmärrä, miksi kukaan tekisi mitään tällaista"

Ampumishetkellä yhdessä hallintorakennuksessa ollut nainen Sheila Cook kertoi Channel 13:lle kuulleensa vaimeita laukauksia, ja hän tiesi, ettei ampuminen ollut hänen rakennuksessaan. Naisen mukaan poliisit toimivat nopeasti ja kertoivat ihmisille, ettei ampuminen tapahtunut heidän rakennuksessaan.

– Se teki oloni tarpeeksi turvalliseksi, jotta uskaltauduin menemään ulos ja jumala oli kanssamme, hän sanoo.

Toinen hallintorakennuksissa työskentelevä nainen Megan Banton kertoo, että hän ja hänen 20 työkaveriaan sulkivat itsensä toimistoon tuolien avulla. Banto kertoo kuulleensa laukauksia ja poliisin "mene alas" -huudon.

–  En vain ymmärrä, miksi kukaan tekisi mitään tällaista, hän sanoo.

Hallintorakennuskompleksissa on yhteensä 25 rakennusta, muun muassa kaupungintoimistoja ja -virastoja sekä poliisilaitos.

Virginia Beach sijaitsee Virginian osavaltiossa noin 320 kilometriä Washingtonista kaakon suuntaan.

Uutista päivitetty kello 5:18, ampumisessa kuoli 12.

Lue myös:

    Uusimmat