Mainos

USA:lta suuri voimannäytös läntisellä Tyynellämerellä – sotaharjoitukseen kolme lentotukialusta

Yhdysvallat osallistuu kolmella lentotukialuksella Etelä-Korean kanssa käytävään sotaharjoitukseen läntisellä Tyynellämerellä. Sotaharjoitus on nelipäiväinen, ja se on suunnattu ydinohjuksilla uhittelevaa Pohjois-Koreaa vastaan. Etelä-Koreasta laivastoharjoitukseen osallistuu seitsemän sotalaivaa, kertoo maan puolustusministeriö.

Laivastoharjoituksessa harjoitellaan muun muassa merivalvontaa ja ilmapuolustusta, kerrottiin Yhdysvaltain laivastosta.

Kyseessä on poikkeuksellisen suuri voimannäytös alueella. Yhdysvallat ei ole kymmeneen vuoteen osallistunut kolmella lentotukialuksella sotaharjoituksiin läntisellä Tyynellämerellä. Etelä-Korean puolustusministeriön mukaan harjoitukseen osallistuvat lentotukialukset ovat USS Ronald Reagan, USS Nimitz ja USS Theodore Roosevelt.

Harjoitus saattaa kuumentaa turvallisuuspoliittista tilannetta Korean niemimaalla, sillä Pohjois-Korea tavanomaisesti tulkitsee ne maihinnousuharjoituksina. Usein harjoitukset ovat kimmoke Pohjois-Korean omille sotaharjoituksille tai ohjustesteille.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on parhaillaan Aasian-kiertueella. Hän on vieraillut jo muun muassa Soulissa ja Pekingissä, missä yksi keskeisimmistä puheenaiheista on ollut Pohjois-Korea ja sen aiheuttama ydinaseuhka.

Trump varoitti keskiviikkona Etelä-Korean parlamentissa pitämässään puheessa, ettei Pohjois-Korean kannata aliarvioida Yhdysvaltoja. Hän myös kehotti Pohjois-Korean johtajaa Kim Jong-unia luopumaan ydinaseohjelmasta.

Lisäksi Trump vaati kansainvälistä yhteisöä, eritoten Kiinaa ja Venäjää, toimiin Pohjois-Korean suitsimiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.