Japani, Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittivat yhteisen ohjuspuolustusharjoituksen

Japani, Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittivat tänään kaksi päivää kestävän ohjuspuolustusharjoituksen, kertoo AFP. Etelä-Korean puolustusministeriön mukaan tarkoitus on harjoitella Pohjois-Korean ohjusten jäljittämistä. Ministeriön mukaan harjoitus käydään merellä Korean niemimaan ja Japanin tuntumassa.

Harjoitukseen osallistuu kaksi sota-alusta Yhdysvalloista ja yksi kummastakin Aasian maasta. Sota-alukset on varustettu Aegis-ilmapuolustusjärjestelmällä. Alukset simuloivat Pohjois-Korean ohjusten tunnistamista, jäljittittämistä ja tietojen vaihtoa.

Etelä-Korea ja Yhdysvallat järjestivät viime viikolla suuren ilmasotaharjoituksen johon osallistui noin 230 lentokonetta ja 12 000 henkilöä.

Pohjois-Koreassa viime viikolla vierailleen YK:n poliittisen alipääsihteerin Jeffrey Feltmanin mukaan Korean niemimaan jännittynyt tilanne on tällä hetkellä maailman vaarallisin turvallisuuskysymys.

Jännitteet Korean niemimaalla kiristyivät uudelleen huippuunsa, kun Pohjois-Korea laukaisi uuden mannertenvälisen ballistisen ohjuksen 29. marraskuuta.

Venäjän asevoimien komentaja kenraali Valeri Gerasimov arvosteli tänään Etelä-Korean uusinta sotaharjoitusta. Gerasimov sanoi, että tänään alkanut harjoitus ainoastaan nostaa hysteriaa ja luo lisää rauhattomuutta alueelle.

Gerasimov tapasi Japanin puolustusministeri Itsunori Onoderan tänään.

Lue myös:

    Uusimmat