Mainos

Japani, Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittivat yhteisen ohjuspuolustusharjoituksen

Japani, Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittivat tänään kaksi päivää kestävän ohjuspuolustusharjoituksen, kertoo AFP. Etelä-Korean puolustusministeriön mukaan tarkoitus on harjoitella Pohjois-Korean ohjusten jäljittämistä. Ministeriön mukaan harjoitus käydään merellä Korean niemimaan ja Japanin tuntumassa.

Harjoitukseen osallistuu kaksi sota-alusta Yhdysvalloista ja yksi kummastakin Aasian maasta. Sota-alukset on varustettu Aegis-ilmapuolustusjärjestelmällä. Alukset simuloivat Pohjois-Korean ohjusten tunnistamista, jäljittittämistä ja tietojen vaihtoa.

Etelä-Korea ja Yhdysvallat järjestivät viime viikolla suuren ilmasotaharjoituksen johon osallistui noin 230 lentokonetta ja 12 000 henkilöä.

Pohjois-Koreassa viime viikolla vierailleen YK:n poliittisen alipääsihteerin Jeffrey Feltmanin mukaan Korean niemimaan jännittynyt tilanne on tällä hetkellä maailman vaarallisin turvallisuuskysymys.

Jännitteet Korean niemimaalla kiristyivät uudelleen huippuunsa, kun Pohjois-Korea laukaisi uuden mannertenvälisen ballistisen ohjuksen 29. marraskuuta.

Venäjän asevoimien komentaja kenraali Valeri Gerasimov arvosteli tänään Etelä-Korean uusinta sotaharjoitusta. Gerasimov sanoi, että tänään alkanut harjoitus ainoastaan nostaa hysteriaa ja luo lisää rauhattomuutta alueelle.

Gerasimov tapasi Japanin puolustusministeri Itsunori Onoderan tänään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.