Mainos

USA lisää humanitaarista apua Kosovolle

Yhdysvallat lisää humanitaarista ja hätäapuaan Kosovolle ja Montenegrolle tänä vuonna kuusi miljoonaa dollaria eli noin 32 miljoonaa markkaa.

Alueelle annetaan 13,5 miljoonaa dollaria tänä vuonna aiemman 7,5 miljoonan dollarin sijasta, ilmoitti varojen jaosta vastaavan keskuksen USAIDin johtaja Brian Atwood. Ilmoitus avun lisäämisestä tehtiin perjantaina samaan aikaan, kun Kosovon albaanien johtaja Ibrahim Rugova oli tapaamassa Yhdysvaltain presidentti Bill Clintonia.

Varat kanavoidaan kansalaisjärjestöjen kautta. Suurin osa rahasta käytetään hätäapuun ja humanitaariseen työhön, kuten ruoan jakeluun ja maanviljelyksen tukemiseen. USAIDin mukaan loput varoista suunnataan paikallisten kansalaisjärjestöjen ja siviiliyhteiskunnan tukemiseen, esimerkiksi terveydenhuoltoon ja koulutukseen. Rugova tapasi Clintonin Valkoisessa talossa. Kosovon edustajat sanoivat rohkaistuneensa Yhdysvaltain vahvasta sitoutumisesta, jolla se pyrkii estämään verilöylyn Kosovossa.

Kosovon albaanijohtajien mukaan Clinton on luvannut, ettei hän salli Bosnian verilöylyn toistua Kosovossa. Rugova pyysi neuvotteluissa Yhdysvalloilta nopeita toimia, jotta jännitys Kosovossa saataisiin laskemaan. Hän toivoi myös Yhdysvaltain lisäävän läsnäoloaan Kosovossa ja suojelemaan kansaa. Serbialaiset turvallisuusjoukot ja albaanien sissiryhmät kävivät taisteluja jälleen perjantaina Kosovon länsiosassa. Yhden serbipoliisin kerrottiin saaneen surmansa ja kahden albaanin haavoittuneen taisteluissa.

Yli 200 ihmistä on saanut surmansa taisteluissa tänä vuonna Kosovossa. Albaanit ovat selvä enemmistö tällä Serbiaan kuuluvalla alueella, joka on menettänyt aiemman autonomisen asemansa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.