Mainos

USA lähettänee Suomelle pian pyynnön Isis-taisteluun

Suomi saa todennäköisesti pian Yhdysvalloilta uuden pyynnön osallistumisesta Isisin vastaisen koalition toimintaan, sanoo puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti.

Päätös koalitioon osallistumisesta pitää näillä näkymin tehdä kevään aikana, sillä edellinen päätös on umpeutumassa elokuun lopussa.  

Suomella on Irakissa noin sata sotilasta muun muassa kouluttamassa peshmerga-joukkoja osana Isisin vastaista koalitiota.  

– Tällä hetkellä osallistuminen näyttäisi olevan Suomen kokoiselle maalle aika hyvällä tasolla, Juusti sanoo STT:lle.  

Isisin vastaisesta koalitiosta 39 maata oli torstaina koolla Naton päämajassa Yhdysvaltojen johdolla. Kokouksessa Suomea edustaneen Juustin mukaan osallistujien tiedot päivitettiin siitä, mitä Irakin ja Syyrian rintamilla tapahtuu ja miten operaatio etenee.  

– Yleisellä tasolla puhuttiin, että Irakissa tarvitaan edelleen koulutustehtävää. Mutta mitään maata ei nostettu sieltä erikseen esiin, Juusti kertoi. 

Yhdysvaltain uusi puolustusministeri James Mattis arvioi parasta aikaa Isisin vastaisen taistelun etenemistä ja uusia askelia. Hän ei esittänyt vielä koalition jäsenille selkeitä pyyntöjä.  

– Useampaan kertaan tuli esiin, että Yhdysvaltain johtajuus säilyy hallinnon vaihdoksesta huolimatta. Hyvin lohduttava viesti siinä mielessä.  

Kokouksessa olikin Juustin mielestä havaittavissa pientä helpotusta.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.