USA lähettää Meksikon rajalle lähes 4 000 sotilasta lisää – tehtävänä asentaa yli 200 kilometriä piikkilankaa

Meksikonrajalla jo on aitaa yli 1000 kilometrin matkalla – kiista Trumpin muurista on ajanut Yhdysvallat pattitilanteeseen 1:05
Yhdysvallat lähettää Meksikon rajalle lähes 4000 sotilasta. Heidän yhtenä tehtävänä on asentaa rajalle yli 200 kilomterin verran piikkilanka-aitaa.

Yhdysvallat lähettää Meksikon vastaiselle rajalle 3  750 sotilasta lisää, maan puolustusministeriö kertoi sunnuntaina. Joukot lähetetään rajalle kolmeksi kuukaudeksi rajaviranomaisten avuksi.

Joukkojen yhtenä tehtävänä on asentaa rajalle yli 200 kilometrin verran piikkilanka-aitaa. Lisäjoukkojen lähettämisen jälkeen rajalla on yhteensä 4  350 yhdysvaltalaissotilasta.

Presidentti Donald Trump lähetti alun perin sotilaita avustamaan rajavalvonnassa ennen marraskuun välivaaleja. Trumpin vastustajat ovat kuvailleet tätä poliittiseksi tempaukseksi, jonka tarkoituksena on luoda illuusio kriisistä rajalla.

Presidentti on perustellut päätöstään laittoman maahanmuuton torjumisella.

Trump vetoaa rajaturvallisuuteen

Trump toisti sunnuntaina vaatimuksensa parantaa rajaturvallisuutta ja korosti Meksikon rajamuurin rakentamisen tärkeyttä.

–  Karavaanit marssivat Meksikon halki kohti maatamme, republikaanien täytyy olla valmiita tekemään mitä tahansa tarvitaan VAHVAN rajaturvallisuuden eteen. Demokraatit eivät tee mitään. Jos ei ole muuria, ei ole turvallisuutta. Ihmissalakuljetusta, huumeita ja kaikenlaisia rikollisia – PYSYKÄÄ POISSA! presidentti tviittasi.

Yhdysvaltoja uhkaa 15. helmikuuta uusi hallinnon sulku, jos Trump ja muurin rakentamista vastustavat demokraatit eivät pääse sopuun budjetista. Osa liittovaltion hallinnosta oli joulu-tammikuussa suljettuna viiden viikon ajan.

Lue myös:

    Uusimmat