Ursula von der Leyen lupasi EU:n tukevan Ukrainaa niin kauan kuin on tarpeen

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen lupaa EU:n tukevan sodan runtelemaa Ukrainaa niin kauan kuin on tarpeen.

Ursula von der Leyen puhui yhteisessä lehdistötilaisuudessa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa Kiovassa tänään.

Vierailu on kolmas, jonka von der Leyen tekee Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan tänä vuonna. Von der Leyen lupasi eilen EU-parlamentissa pitämässään puheessa lisää tukea Ukrainalle. Hän tviittasi aikovansa keskustella Ukrainan ja EU:n talouksien ja kansojen lähentymisestä Ukrainan edetessä kohti EU-jäsenyyttä.

Lehdistötilaisuudessa Zelenskyi sanoi maansa haluavan liittyä EU:n sisämarkkinoihin ennen päätöstä Ukrainan EU:n jäsenyydestä.

Ukraina haki EU-jäsenyyttä vain viisi päivää sen jälkeen, kun Venäjä oli hyökännyt maahan 24. helmikuuta. Virallinen EU:n ehdokasmaan asema Ukrainalle myönnettiin 23. kesäkuuta.

Tänään EU-parlamentti hyväksyi viiden miljardin euron lainan Ukrainalle. Laina on tarkoitettu helpottamaan akuuttia rahoitustarvetta, jonka Venäjän hyökkäys on aiheuttanut Ukrainalle, kerrotaan parlamentin nettisivulla.

Nyt hyväksytty laina on suurin erä EU:n yhdeksän miljardin tukipaketista, josta jo aiemmin on myönnetty miljardi euroa.

0:36
Katso myös: Ukrainan ensimmäinen nainen Olena Zelenska sai raikuvat suosionosoitukset EU-parlamentissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja