Urheilutähtien luottokirurgi Sakari Orava jää eläkkeelle – veitsen alla ovat käyneet niin David Beckham kuin Lionel Messikin

4:22

74-vuotias huippukirurgi Sakari Orava kertoo MTV Uutisille jäävänsä eläkkeelle tämän vuoden loppuun mennessä. Orava on hoitanut pitkän uransa aikana useita tunnettuja urheilutähtiä.

Eläkkeelle siirtyminen on ollut Oravalla mielessä jo useina vuosina. Mielenkiintoinen työ on kuitenkin lykännyt päätöksen tekemistä. Nyt Orava kertoo, että on tullut aika jättää leikkaussali, vaikkei hänen vaimonsa sitä meinaa uskoakaan.

– Koitan päästä tämän vuoden loppuun mennessä pois työelämästä ja eläkkeelle. Ehkä voisin sitten jatkaa jonkun verran osaviikkoisena konsulttina, Orava sanoo.

Orava on leikannut vuosien saatossa muun muassa 400 huipputason jalkapalloilijaa ja 1 500 muuta ulkomaalaista urheilijaa. Suurista tähdistä joukkoon mahtuvat muun muassa jalkapalloilijoista David BeckhamLionel MessiDidier Deschamps, Josep Guardiola ja Ousmane Dembélé.

Huippukirurgilta haetaan toivoa epätoivoisimpiin tilanteisiin

Tähdet hakevat Oravalta apua useimmiten lihas- ja jännevammoihin.

– Useimmiten esimerkiksi akillesjännevaivoja, repeämiä ja lihasvammoja takareidessä tai etureidessä. Ne ovat ehkä sellaisia, mistä ei ole yleisesti niin paljon tietoa, miten niitä leikataan.

Oravan puoleen käännytään yleensä siinä vaiheessa, kun tilanne on epätoivoisimmillaan. Toisinaan Oravankin on sanottava, ettei mitään ole tehtävissä urheilijan uran pelastamiseksi.

– Viimeinen toivo on vähän huono sana, mutta jonkun täytyy ikään kuin sanoa urheilijallekin, että ”it’s over now”, että ei pysty palaamaan enää ainakaan huipputasolle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja