Nämä huippu-urheilijat ovat käyneet Oravan leikkauspöydällä

David Beckhamin akillesjännevamman operoiva Sakari Orava on yksi maailman arvostetuimmista urheilukirurgeista. Hänellä on vastaanotot Turussa, Madridissa ja Roomassa.

Orava on toiminut yksityisen sairaalan ylilääkärinä vuodesta 1991 alkaen. Hän oli Suomen olympiajoukkueen ylilääkärinä vuosina 1988-2000.

Parhaiten Orava tunnetaan kuitenkin maailmantähdille tekemistään leikkauksista. Hänen pöydällään ovat käyneet muun muassa entiset huippujalkapalloilijat ja nykyiset valmentajat Josep Guardiola ja Didier Deschamps. Juoksijoista Orava on operoinut muun muassa Haile Gebreselassieta ja Merlene Otteyta.

Suomalaisurheilijoista Oravan palveluita ovat käyttäneet viime vuosina muun muassa Tommi Evilä ja Jani Lakanen.

Oravan maineesta kertoo jotain tarina Sydneyn olympialaisista vuodelta 2000. Keihäänheittäjä Harri Hakkarainen oli katkaissut akillesjänteensä karsinnoissa, ja hänet piti leikata paikallisessa sairaalassa. Australialaiset eivät kuitenkaan halunneet päästää ulkopuolisia leikkauspuuhiin.

- Pyysin ylilääkäriä tarkistamaan internetistä, kuka on leikannut eniten huippu-urheilijoiden akillesjänteitä. Sen jälkeen käyntimme olikin sairaalalle "suuri kunnia", Orava kertoi STT:lle merkkipäivähaastattelussaan vuonna 2005.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat