Uransa päättävä Ruotsin huoltajalegenda muistelee vanhoja otteluita Suomea vastaan ja kertoo pelaajien piloista – hammasharjoja partaveteen ja kenkien liimausta lattiaan

Ruotsin pitkäaikainen huoltaja Anders Weiderstål päättää komean uransa Slovakian MM-kisoihin. Vuosien varrelta on tarttunut hienoja ja vähemmän hienoja miuistoja. 

Anders "Pudding" Weiderstål on ollut mukana MM-kisoissa 34 kertaa. Lisäksi tilillä on yhdeksät olympialaiset ja kuusi Kanada Cupia/World Cupia. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.​​​​​​​

Hän aloitti Sarajevon olympialaisten jälkeen, jollon valmentajina olivat suomalaisillekin tutut Leif Boork ja Curt Lindström. Ensimmäinen turnaus oli vuoden 1984 Kanada Cup. 

– Kanadalaiset olivat isoja ja vahvoja. Puolustajat pelasivat rajusti ja hakkasivat surutta poikittaista mailaa, Weiderstål muisteli. 

Weiderstål muistelee hymyssä suin vuosituhannen vaihteen ruotsalaisjoukkueet, joiden pelaajat olivat hyvin taipuvaisia pilailuun. Hän nostaa esiin Ulf Samuelssonin, Tomas Sandströmin ja Håkan Södergrenin nimen. 

– He kastoivat hammasharjoja partaveteen, kantoivat huonekaluja pois hotellihuoneista, sekoittivat vuokra-autojen avaimia ja liimasivat kenkiä lattiaan, huoltajalegenda kertoi esimerkkeinä. 

Weiderstålilla on sekä hyviä että huonoja muistoja Suomea vastaan pelatuista otteluista. Ruotsi ihmenousu vuoden 2003 MM-kisoissa on yksi hyvistä. 

– Suomalaiset karjuivat, että ottakaa hänet kiinni, mutta Foppa (Peter Forsberg) meni ja teki maalin. 

Sen sijaan vuoden 2011 MM-finaalin jälkeen tunnelmat olivat apeammat. 

– Suomi oli silloin samassa pukuhuoneessa kuin me nyt. Huoltaja Riku Koivunen ja pelaajat juhlivat siellä. 

Katso yllä olevalta videolta, miten Weiderstål aikoo viettää eläkepäiviään. 


Lue myös:

    Uusimmat