Uransa lopettavan Honka-kapteenin lapsen vakava diagnoosi toi uutta perspektiiviä elämään – "Se on yksi laukaiseva tekijä"

24:13
Tulosruutu: Duarte Tammilehto päättää uransa. Peliuraa on varjostanut viime vuosina perheenjäsenen vakava sairastuminen

Veikkausliigassa pelaavan FC Hongan kapteeni Duarte Tammilehto päättää uransa tämän kauden päätteeksi. Yksi tärkeä syy päätöksen taustalla on tahto viettää enemmän arkea perheen parissa.

Tammilehto perheineen sai vuonna 2020 pysäyttäviä uutisia, kun hänen tyttärellään todettiin aivokasvain. Tällä hetkellä tilanne näyttää kuitenkin paremmalta.

– Elma voi hyvin, kasvaa hyvin ja käy päiväkodissa. On siinä mielessä ihan normaali lapsi, ihan kuin mitään aivokasvainta ei olisi ollutkaan. Toivottavasti tilanne jatkuu samanlaisena ja ollaan tosi tyytyväisiä siitä, että meidän nelikkomme kotona voi hyvin, Tammilehto toteaa MTV Urheilulle.

Oman tyttären terveyshaasteet ovat omalta osaltaan vauhdittaneet 32-vuotiaan Tammilehdon päätöstä uran lopettamisesta. Tammilehto haluaa viettää enemmän aikaa perheensä kanssa.

– Siinäkin on yksi sellainen syy, mikä on tullut mieleen, että haluaa ehkä luopua tästä jalkapallosta ja saada normaaliarkea, mahdollisesti viikonloppuvapaata ja jonkin sortin kesälomaa. Saisi vietettyä perheen kanssa enemmän aikaa. Se on varmasti yksi laukaiseva tekijä, miksi on päätynyt siihen, että ura loppuu, Tammilehto toteaa.

Katso Tulosruudun juttu kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja