Mainos

UPM selvittää biovoimalan rakentamista Kaukaan tehtaille

Jos laitos toteutuu, pääpolttoaineena käytettäisiin puun kuorta, oksia, latvuksia, kantoja ja turvetta.

Metsäyhtiö UPM ja Lappeenrannan Energia selvittävät mahdollisuuksia perustaa biopolttoaineita hyödyntävä voimala Kaukaan tehtaille Lappeenrantaan. Neuvottelujen aikana tutkitaan, olisiko voimala kannattava ja toteuttamiskelpoinen.

UPM:n tiedotteen mukaan hanketta varten perustettaisiin yhteisyritys. Neuvottelujen yhteydessä on tarkoitus myös selvittää, olisiko voimala toteuttavissa yhdessä Pohjolan Voiman kanssa. Voimalan polttoaineteho olisi 400 megawattia.

Jos laitos toteutuu, pääpolttoaineena käytettäisiin kuorta, oksia, latvuksia, kantoja ja turvetta. Lisäpolttoaineena olisi bioliete.

UPM:n mukaan päätös tehtaan rakentamisesta tehdään erikseen, jos se osoittautuu toteuttamiskelpoiseksi. Voimalan rakennuskustannusten arvioidaan olevan noin 180 miljoonaa euroa. Se jakautuisi osapuolten kesken erikseen sovittavalla tavalla.

Uusi laitos tuottaisi prosessihöyryjä ja sähköä Kaukaan tehtaille sekä sähköä ja kaukolämpöä Lappeenrannan Energialle.

Laitos olisi saatavissa käyttöön aikaisintaan vuonna 2009. Se korvaisi yli 40 vuotta Kaukaan tehtaalla toimineen kattilalaitoksen ja pääosan Lappeenrannan Lämpövoiman Mertaniemen voimalan tuotannosta. Sekin on toiminut yli 30 vuotta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.