UPM aikoo poistaa sukupuolten väliset selittämättömät palkkaerot – ottaa käyttöön yhdenvertaisuuskorotuksen

Metsäyhtiö UPM kertoo käyvänsä sukupuolten välisten selittämättömien palkkaerojen kimppuun.

Tarkastelu alkaa toimihenkilöiden palkkojen analysoinnilla ja jatkuu myöhemmin tänä vuonna tuotannon työntekijöiden palkkojen tarkastelulla.

Selittämättömät palkkaerot sellaisia, joiden ei voida katsoa johtuvan esimerkiksi eroista henkilön suorituksessa, kokemuksessa tai tehtävän vaativuudessa.

– Vaikka valtaosalla UPM:läisistä palkat ovat yhdenvertaiset, meillä näyttäisi olevan jonkin verran sukupuolten välisiä selittämättömiä palkkaeroja, kertoo UPM:n henkilöstöjohtaja Riitta Savonlahti tiedotteessa.

Hänen mukaansa valtaosa selittämättömistä palkkaeroista liittyy matalampaan lähtöpalkkaan, jossa syntyneitä eroja on vaikea kuroa kiinni, vaikka henkilö saisikin normaaleja palkankorotuksia työuransa aikana.

– Yhdenvertaisuuskorotuksella halutaan korjata tämä epäkohta, Savonlahti painottaa.

Korjauksia myös jatkossa tarpeen vaatiessa

Suoritukseen perustuvien palkankorotusten, uralla kehittymisen ja siihen liittyvien palkankorotusten ja kannustinpalkkioiden jakautumisessa ei henkilöstöjohtajan mukaan ole havaittu sukupuolittumista.

– Seuraamme tilanteen kehittymistä vuositasolla, ja teemme myös jatkossa korjauksia tarpeen vaatiessa, Savonlahti sanoo.

Hänen mukaansa UPM tarkastelee myös säännöllisesti naisten osuutta henkilöstössä sekä heidän urakehitystään palkkaeroja koskevan selvityksen lisäksi. 

– Molemmilla tekijöillä on vaikutusta palkkatasa-arvon toteutumiseen.

Lue myös:

    Uusimmat