Mainos

Upin Tiilikainen: Hollannin Turkki-linja ymmärrettävä

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen arvioi, että Hollannin ja Saksan tiukka linja turkkilaispoliitikkojen kampanjoinnin suhteen on ymmärrettävä, sillä turkkilaispoliitikkojen ajamat tavoitteet ovat EU:n perusarvojen vastaisia. 

Tiilikaisen mukaan turkkilaispoliitikot pyrkivät edistämään autoritaarista hallintomallia Turkissa, kun he haluavat kampanjoida Turkin presidentin valtaoikeuksien laajentamisen puolesta.  

-Sehän on aina problemaattista, jos toisen maan poliittinen johto kampanjoi toisen maan sisällä ilman toisen maan johdon hyväksyntää, Tiilikainen sanoo. 

Tiilikainen muistuttaa, että turkkilaispoliitikkojen ajamat tavoitteet ovat myös EU:n Turkki-politiikan vastaisia.  

Hollannissa ja Saksassa on viime päivinä estetty turkkilaispoliitikkoja järjestämästä kampanjatilaisuuksia Turkin ensi kuun kansanäänestyksestä.  

Tiilikainen ei usko, että kiistely Turkin kanssa vaikuttaa merkittävästi Hollannin parlamenttivaaleihin ensi keskiviikkona. Hän muistuttaa, että kaikki puolueet ovat olleet yksimielisiä suhtautumisesta Turkkiin.  

-Totta kai (Geert) Wilders koettaa tästä kaiken ilon irti. Vapauspuolueen kannatus on ollut viime aikoina laskusuunnassa, joten kaikki keinot pitää nyt ottaa käyttöön, Tiilikainen sanoo.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja