Upea syys-look kotiin

Ammenna innoitus sisustukseen pohjoisen syksyisestä luonnosta. Kauden ainutlaatuista väriloistoa ja hämyisää tunnelmaa voi hyödyntää jokaisessa huoneessa.

Syksyllä haetaan kotiin lämpöä ja kerroksellisuutta. Höyryävän lämpimät ja rikkaat värit merkitsevät perinteisesti viileää ajanjaksoa, mutta värejä saa hyödyntää monenlaisista paleteista. Tärkeintä on tekstiilien kankaan valinta ja pinnan tuntu: sametin tapaan seksikkäät, nyppyiset ja harjamaiset tekstiilit tekevät syksyn.

Eläinkuoseja olohuoneeseen

Olohuone odottaa lisää lämmittäviä mattoja. Pidä mielessä, että mikään ei näytä kammottavammalta kuin huoneeseen nähden liian pieni matto, joka saa tilan vaikuttamaan levottomalta. Toivota viimat tervetulleiksi sisal- tai muulle tiukalle matolle lisätyllä puhveli- tai lehmänkuosisella matolla.

Leikkaa pihapuista tai -pensaista oksia ja asettele ne värikkäillä lehdillä ja kävyillä pohjustettuun vaasiin: hurmaavaa, mutta halpaa! Lisää sohvalle ihastuttava, mieluiten villainen tai turkiksesta tehty loimi ja vaihda tyynyt mohair-, chenille- tai paksusta port au soie -satiinista valmistettuihin versioihin. Ripusta myös paksumpia, villaisia verhoja.

Kookospähkinä viehättää

Paljon puuta ja kovia pintoja sisältävä keittiö pehmenee peittämällä tuolien päädyt sopivalla verhoilulla. Piristä pöytää värikkäillä laseilla ja koristeellisilla lautasilla.

Esimerkiksi täyteläiset marokkolaiset teelasit sopivat hyvin syksyistä ilmettä luomaan. Hanki pöydälle lisäksi kulhoihin laitettavia kookospähkinöitä. Yhdessä jäkälän ja pienten käpyjen kanssa ne sopivat hienosti kauteen.

Kimaltavia yksityiskohtia

Heitä makuuhuoneen sängylle kerrostuneisuutta tuomaan satiininen tai samettinen viltti. Verhoile pedin päätylauta. Korvaa kesän vaaleat lampunvarjostimet mustilla tai kullalla tai hopealla reunustetuilla vaihtoehdoilla.

Ripusta kylpyhuoneen seinille roikkuvia hyllyjä, joilla säilyvät rentouttavat kirjat, kynttilät ja saippuat. Päällystä huoneen taso pitkällä, puisella tarjottimella, jolle sijoitetaan koralleilla täytettyjä vaaseja.

Lähde ihastelemaan ruskaluontoa Slow lifen tyyliin GoFinland.fissä

MTV3/styleathome.com

Kuvat: Eira Talka, Futureimagebank

Lue myös:

    Uusimmat