Unohda suola ja pippuri – yllättävä ainesosa saa ruoat maistumaan paremmalta!

Nyt se on tutkittu: pekoni tekee melkein kaikki reseptit maukkaammiksi.

Vaatimattomasta voileivästä kalliiseen salaattiin – liki kaikki ruoat maistuvat paremmalta, kun niihin lisää pekonia! Etkö usko? Tämä väite on nyt matemaattisesti todistettu.

Wired-lehti yhdisti voimansa Food Networkin kanssa analysoidakseen 50 000 reseptiä ja 906 539 niihin tullutta kommenttia.

– Etsimme ensin kaikki reseptit, jotka sopivat tiettyyn kuvaukseen – esimerkiksi voileivät, selitti Wired-lehden toimittaja Cliff Kuang.

– Sen jälkeen laskimme keskimääräiset arvioinnit niille ruoille, joihin pekoni ei kuulunut.

Sitten tiimi teki saman resepteille, joihin pekoni kuului. Kun tietoja analysoitiin, huomattiin, että suurin osa ruoista, joissa oli ainakin pari ohutta pekoniviipaletta, saivat paremmat pisteet. Kaikista analysoiduista ruoista pekoni paransi eniten voileipiä, mutta myös lukuisat muut ruoat paranivat pekonin lisäyksen myötä.

Maukasta rapeutta

Pekonin ylivoimaisuuden arvellaan johtuvan muun muassa sen rapeudesta ja mausta. Se sopii jopa salaatteihin. Esimerkiksi pinaattia ja parsaa sisältävät reseptit arvioitiin kaikki paremmiksi, kun niihin lisättiin pekonia.

Muutama ruoka kuitenkin menetti pekonin myötä herkullisuuttaan. Pastaruoat – erityisesti pastat kermaisilla kastikkeilla – ja tietenkin jälkiruoat olivat tällaisia ruokia.

Aiemman tutkimuksen mukaan pekonin makuhermoja hivelevä ominaisuus johtuu kemiallisesta reaktiosta. Kuumennettaessa aminohappojen ja pelkistävien sokereiden välillä tapahtuu reaktio, joka vapauttaa suuren määrän tuoksuja ja aromeita, jotka saavat veden herahtamaan kielelle.


(MTV3)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja