Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Unohda suola ja pippuri – yllättävä ainesosa saa ruoat maistumaan paremmalta!

Shutterstock
Julkaistu 29.10.2013 10:59(Päivitetty 29.10.2013 11:13)

Nyt se on tutkittu: pekoni tekee melkein kaikki reseptit maukkaammiksi.

Vaatimattomasta voileivästä kalliiseen salaattiin – liki kaikki ruoat maistuvat paremmalta, kun niihin lisää pekonia! Etkö usko? Tämä väite on nyt matemaattisesti todistettu.

Wired-lehti yhdisti voimansa Food Networkin kanssa analysoidakseen 50 000 reseptiä ja 906 539 niihin tullutta kommenttia.

– Etsimme ensin kaikki reseptit, jotka sopivat tiettyyn kuvaukseen – esimerkiksi voileivät, selitti Wired-lehden toimittaja Cliff Kuang.

– Sen jälkeen laskimme keskimääräiset arvioinnit niille ruoille, joihin pekoni ei kuulunut.

Sitten tiimi teki saman resepteille, joihin pekoni kuului. Kun tietoja analysoitiin, huomattiin, että suurin osa ruoista, joissa oli ainakin pari ohutta pekoniviipaletta, saivat paremmat pisteet. Kaikista analysoiduista ruoista pekoni paransi eniten voileipiä, mutta myös lukuisat muut ruoat paranivat pekonin lisäyksen myötä.

Maukasta rapeutta

Pekonin ylivoimaisuuden arvellaan johtuvan muun muassa sen rapeudesta ja mausta. Se sopii jopa salaatteihin. Esimerkiksi pinaattia ja parsaa sisältävät reseptit arvioitiin kaikki paremmiksi, kun niihin lisättiin pekonia.

Muutama ruoka kuitenkin menetti pekonin myötä herkullisuuttaan. Pastaruoat – erityisesti pastat kermaisilla kastikkeilla – ja tietenkin jälkiruoat olivat tällaisia ruokia.

Aiemman tutkimuksen mukaan pekonin makuhermoja hivelevä ominaisuus johtuu kemiallisesta reaktiosta. Kuumennettaessa aminohappojen ja pelkistävien sokereiden välillä tapahtuu reaktio, joka vapauttaa suuren määrän tuoksuja ja aromeita, jotka saavat veden herahtamaan kielelle.


(MTV3)

Lähde: Daily Mail

Lisää aiheesta:

Todelliset himohitit: Näihin resepteihin ja ruokanikseihin rakastuimme tänä vuonnaYllättävä korvike parmesaanille ja tofusta helposti rapeampaa – ota talteen kasvisruokaniksit!Ruokatoimittaja testasi: Näin saat halvoista pakasteranskalaisista järjettömän hyviä todella helpostiJoko testasit ylistettyä ainesosaa? Kokit hehkuttavat: Tekee salaatista tai pastasta hetkessä parempaaKokki paljastaa totuuden yleisistä ruoanlaittouskomuksista: "Opin minuuteissa enemmän kokkauksesta kuin koko elämäni aikana"Kahvia ja porkkanoita, teetä ja tomaatteja – yllättävät makuparit, joiden et koskaan uskonut toimivan
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:09
    Kierrätys

    Mihin käytetty nenäliina heitetään? Kierrätä syysflunssan jätteet oikein

  • Eilen18:53
    Migreeni

    Migreenikohtaus voi olla pitkäkestoisempi kuin monet uskovat – älä lääkitse suurilla särkylääkeannoksilla

  • Eilen17:05
    Koirat

    Nämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikki

  • Eilen17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • Eilen14:40
    Lääkkeet

    Tutkimus selvitti ADHD-lääkityksen hyötyjä