Unohda pekoni – näistä ruoista proteiinit kannattaa hankkia

Aina vähärasvaisesta lihasta palkokasveihin, terveelliset proteiinit ovat tuikitärkeä osa monipuolista ruokavaliota.

Proteiinit ovat tärkeä osa monipuolista ruokavaliota ja onnistunutta painonpudotusta, mutta on tärkeää valita proteiinit oikein. Vältä erityisesti sellaisia proteiinin lähteitä, joissa on paljon tyydyttyneitä rasvoja. Valitse siis lautasellesi pekonin sijaan ennemmin vaikkapa omega-3-rasvahappoja sisältävää lohta.

Näitä terveellisiä proteiineja sinun kannattaa valita lautasellesi!

Pavut

Niin kuin jokaisessa ruokaryhmässä, myös pavuissa jotkut ovat hieman parempia kuin toiset. Ravitsemusterapeutti Keri Gans suositteleekin mustia papuja, jos todella haluat kunnon proteiiniryöpyn. Gansin mukaan reilussa parissa desissä mustia papuja on jopa kahdeksan grammaa proteiinia eli enemmän kuin esimerkiksi linsseissä.

Kana

Kana on tunnettu, terveellinen proteiinin lähde. Gans muistuttaa, ettei kanaa kuitenkaan kannata paistaa rasvassa ja että suurin osa epäterveellisestä rasvasta lymyilee nahassa.

Kananmunat

Kananmunissa on sekä terveellisiä rasvoja että proteiinia. Kananmunasta kannattaa syödä niin keltuainen kuin valkuainenkin, jotta kaikki terveyshyödyt tulee otettua käyttöön.

Edamame-pavut

Reilussa desissä edamame-papuja on jo 11 grammaa proteiinia. Lisäksi näissä vihreissä soijapavuissa on myös runsaasti kuitua. Kaikissa soijapavuissa on itse asiassa paljon terveellisiä ainesosia, kuten hiilihydraatteja, omega-3-rasvahappoja sekä K-vitamiinia.

Vähärasvainen naudanliha

Punainen liha ei ole niinkään epäterveellistä, mutta siinä on Gansin mukaan kuitenkin enemmän tyydyttyneitä rasvoja kuin monessa muussa proteiinin lähteessä. Pysyttäydy siis vähärasvaisissa vaihtoehdoissa, kuten ulkofileessä.

Kvinoa

Kvinoa on ehkä trendikäs vilja, mutta syystä. Se sisältää runsaasti proteiinia, kuitua ja magnesiumia. Kypsennä esimerkiksi kanan seuraksi riisin sijaan kvinoaa.

Kala

Kala ja jotkut muut merenelävät ovat täynnä terveellisiä proteiineja ja omega-3-rasvahappoja. Lohi on aina hyvä valinta, mutta kokeile myös katkarapuja, sillä niissä on vain vähän kilokaloreita, joten niitä voi syödä enemmänkin.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat