Unohda häpeä! 6 syytä, miksi vuokralla asuminen kannattaa

Siinä, että olet sidottu asuntoosi vain tietyksi aikaa, voi olla hyötynsäkin. Unohda vuokralaisen häpeä ja lue, miksi vuokralla voi olla hauskempaa!

Ovatko kaikki ystävistäsi onnellisia asunnonomistajia, mutta sinä uskollisesti pysyt vuokralla? Voi tuntua kurjalta, kun muut puhuvat omasta kodistaan ja ihannoivat omistusasumista ja sinä elelet edelleen vuokrakämpässäsi. Elämä voi kuitenkin olla parempaa – ja helpompaa! – vuokralla asuessa.

Lue syyt, joiden vuoksi vuokralla kannattaa asua!

1. Jos joku on rikki, sinä et korjaa: Jos asunnossasi käy jotain, sinun ei tarvitse jäädä hoitamaan asiaa. Yksi soitto talonmiehelle ja homma hoidetaan puolestasi. 

2. Naapurit vaihtuvat: Kun asut vuokralla, on hyvät mahdollisuudet, että ärsyttävät naapurit muuttavat myös pois nopeallakin aikataululla.

3. Laiskat hetket: Jos omistaisit talon, joutuisit ehkä talvella lapioimaan selkä vääränä lunta tai maksamaan jollekin siitä. Vuokralaiset nauttivat talvisista päivistä käpertyneenä viltin alle.

4. Takaisinmaksu vaatii aikaa: Kolmikymppisellä ihmisellä voi olla jo hurja opintolaina ja luottokorttimaksut taakkanaan. Asuntolaina olisi vain yksi iso vastuu lisää maksupinoon.

5. Työttömäksi jäävällä helpompaa: Jos olisitkin yhtäkkiä ilman työpaikkaa, olisit taatusti vaikeuksissa asuntolainasi kanssa. Asuntoa vuokraavalla on enemmän mahdollisuuksia. Voit antaa kämppäsi alivuokralaisen käyttöön tai jopa katkaista vuokrasopimuksen päästäksesi jaloillesi vaikka vanhempiesi tai ystävien nurkissa.

6. Testaa naapurustot: Sitoutumiskammoisille vuokrasopimus on hyvä idea. Jos ajatus yhdestä ihmisestä lopun elämääsi kuulostaa pelottavalta, yhteen asuntoon sitoutuminen voi kuulostaa yhtä kamalalta. Vuokraaminen antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla eri naapurustoja, jotta tiedät, missä viihdyt.

Lähde: Trulia

Lue myös:

    Uusimmat