Unelmiesi kellohihna ja muita vinkkejä lahjanauhojen käyttöön

Mitä tehdä kaikille kauniille kankaisille lahjanauhoille, joita ei raaski heittää pois? Päänvaivaa aiheuttavat varsinkin lyhyet nauhanpätkät, joita ei saa solmittua rusetille.

Meillä monilla on laatikon pohjille ehtinyt jo kasautua useampikin kaunis lahjanauha, joille ei kuitenkaan ole ehtinyt vielä tehdä mitään. Joulupyhinä on hyvää aikaa askarrella yksin tai yhdessä perheen kanssa. Tässä muutamia niksejä nauhojen uudelleen käyttöön.

Yksilölliset kulmatarrat valokuville

Tee valokuvillesi ainutlaatuisia kulmatarroja kauniista nauhoista. Tarvitset nauhoja, silitysraudan ja kaksipuolista hapotonta valokuvateippiä.

- Leikkaa nauhasta 7 cm pituisia pätkiä. Taita nauhan molemmat päädyt keskeltä alas niin, että keskikohdasta muodostuu kolmio. Silitä.

- Toista kunnes sinulla on neljä kulmaa jokaiselle valokuvalle.

- Laita nauhakolmiot valokuvien kulmien päälle niin, että sauma jää alle. Kiinnitä kaksipuolisella valokuvateipillä korttiin tai kansioon.

Kellohihna

Tee itsellesi taatusti yksilöllinen kellonhihna. Tarvitset nauhaa, mittanauhan, neppejä ja neppipihdit.

- Mittaa mittanauhalla ranteesi paksuus. Lisää pituuteen 6 cm ja leikkaa.

- Kiinnitä nauha kellotauluun. Pujota nauha jousinastojen läpi kellotaulun takaa.

- Käännä molemmista päistä 2 cm ja silitä.

- Kiinnitä nepit hihnojen päätyihin pakkauksen ohjeen mukaan.

- Voit myös jättää hihnan pidemmäksi ja sitoa sen rusetilla ranteeseen, tai ommella hihnaan napin. muista tällöin tarkistaa napinläven paikka.

Kirjanmerkki

Lahjanauhoista voi myös tehdä kirjanmerkkejä. Mikäli haluat niistä hieman tukevampia, liimaa nauhan päälle toinen nauha, tai silitä kaksi nauhaa päällekkäin liimakankaan avulla.

Voit koristella kirjanmerkin päätyihin laitettavien tarrojen avulla - laita samanlaiset tarrat vastakkain.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat