Mainos

Ulvila-syyttäjän loppulausunto: Nämä todisteet paljastavat murhan motiivin

Syyttäjä summasi Ulvila-loppulausunnossaan, että Ulvilan murhan motiivi on täytynyt liittyä Anneli Auerin ja Jukka Lahden tulevaan avioeroon.

Parin tulossa olleesta avioerosta todistaa syyttäjän mukaan muun muassa Lahden kurssikaverin todistajanlausunto vuoden 2004 tapahtumista. Lahti oli tuolloin todennut kurssikaverin kuullen, että pari olisi jo eronnut, jos nuorinta lasta ei olisi syntynyt.

- Nämä olivat niin erikoisia kertomuksia, että juuri niiden vuoksi tämä kertomus jäi hänen muistiinsa. Ulkopuolisen näkemystä on pidettävänä uskottavana.

Lisäksi Auerin nuorimmat lapset ovat kertoneet riidoista, väkivallasta sekä Auerin taipumuksesta valehteluun ja myymälävarasteluun. Lisäksi eräs naapuri on kertonut pariskunnan avioeroaikeista, joista hän oli kuullut omalta lapseltaan.

- Kaikki nämä seikat yhdessä ovat johtaneet siihen, että jo kesällä 2006 Jukka Lahti oli etsimässä uutta työpaikkaa. Hän oli etsimässä uutta asuntoa ja oli ollut kiinteistönvälittäjiin yhteydessä ympäri Suomen, Syyttäjä Jarmo Valkama esitti oikeudelle.

- Näin ollen meidän mielestämme motiivi tähän järkyttävään tapahtumaan liittyy väistämättä edessä olleeseen avioeroon ja niihin riitoihin, mitä siihen liittyy.

Tämän jälkeen syyttäjä keskittyi luettelemaan yksittäisiä todisteita, jotka tukevat Anneli Auerin syyllisyyttä.

- Jotkut palaset ovat tärkeämpiä kuin toiset, mutta kun ne asetetaan oikeisiin kohtiin ne antavat oikean kuvan tapahtumien kulusta.

Syyttäjä antaa loppulausuntonsa jutussa ensimmäisenä. Viimeisenä ääneen pääsee syytetty Anneli Auer itse. Puolustus on kiistänyt, että pari olisi ollut eroamassa.

Päivän päätteeksi oikeus kuulee vielä osapuolten salaiseksi määrättyjä asioita käsittelevät loppulausunnot.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.